Import Inom eu fråga

96
Har hittat ett antal intressanta produkter av en säljare i UK. Denna säljare säljer mkt kända varumärken till ett mkt billigt pris.
Om jag förstår det rätt så är det fri handelsrätt inom EU. Detta innebär att om jag köper från en person i UK så behöver jag inte kontakta respektive varumärke-företag för att fråga om jag får tillstånd att importera och sälja varorna i EU.
Men finns det några smarta tips jag kan göra för att kontrollera att fallet verkligen är så?
Människan  i Uk kan ju ha smugglat in produkterna till landet...eller så kanske det är fake produkter.
I vilket fall som så har denna kontakt indemnity letter för produkterna....fast det kan han/hon ju också förfalska.
(Personen i fråga säljer som privatperson)
JAg är alltid misstänksam därav min fråga :-\
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
2066
2
Bäst och säkrast borde vara att ringa den som innehar varumärket, eller distribuerar det inom EU.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
6
hej. även om diskussionen är "gammal" tipsar jag om en sida för kontroll av giltigt VAT nummer.[br][br]http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/lang.do?fromWhichPage=vieshome&selectedLanguage=SV[br][br]mvh
2066
2
En bra sida, fast det hjälper inte så mycket här när säljaren är en privatperson.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
1
"Lånar" denna tråd och hoppas företagande.se duktiga medlemmar kan hjälpa mig.[br][br]Jag har planer på att importera kända varumärken från UK. Jag handlar från ett företag som enligt UKs motsvarighet till Bolagsverket har varit registrerat i 10 år. De har även ett VAT-nummer som stämmer överens med uppgifter på deras hemsida/webbshop.[br][br]Enligt deras beskrivningar är produkterna genuina, dvs helt i original och de påstår sig ha tillstånd att sälja varumärket inom EU. Då jag har haft en rättslig process med varumärkesinnehavaren efter en misslyckad affär i Asien är jag en affär till från att betala ytterligare, den här gången betydande skadestånd om jag gör om mitt misstag.[br][br]Vem bär ansvaret om företaget i UK skickar varor som gör intrång hos varumärkesinnehavaren? [br][br]
1165
Du som säljer det är alltid ansvarig för det du säljer. Sedan kan man naturligtvis processa vidare i sin tur om man köpt saker man inte borde ha köpt, om man har några pengar kvar att processa för.
27
Skapa ett speciellt bolag för sådana riskfyllda affärer så går det lilla bolaget omkull, inte hela verksamheten  :)
Redovisningsbyrå i Stockholm http://www.contus-accounting.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.