Registrera firma i utlandet för att få låg kostnad...?

96
Hej,

Kom på en tanke precis och sitter smått och gott och funderar över detta.

Hur funkar det om jag skulle registrera ett AB (ltd) i England (40% skatt?) eller Hongkong (20% skatt?) där skatterna är lägre? betalar jag fortfarande ngt skatt till Sverige förrutom momsskatt?  Det handlar om detaljhandelsföretag.
Kan ngn ge mig en snäll förklaring till detta? 🙂
Verksamheten/hemsidan är skriven i ett annat land men jag jobbar åt min verksamhet i Sverige.


www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
1165
Ja, du betalar skatt i Sverige precis som vanligt så länge verksamheten bedrivs här, och i synnerhet så länge du bor här.
96
Halloj![br][br]Men varför är det så många som jag läst i tidningar som påstår att det kan vara mkt lönsammare att vara skriven i ett annat land där skatterna är lägre?[br]Finns det ingen fördel alls om en firma är registrerad i ett annat skattelågtland än Sverige om en del av verksamheten 60% bedrivs i Sverige?[br][br]Om vi fortsätteter och leker med tanken. Hur fungerar det då om verksamheten tex är registrerad i Dubai men att en del av firmans verksamhet  bedrivs i Kina(eller Indien) där all tillverkning sker för att sedan skeppas till Sverige som skickar vidare paket? Är det då fortfarande 65% skatt på vinst? ^^[br]Måste man då registrera tre firmor totalt då? Blir massor av skatt låter det som om-.... Visserligen låter detta helt knasigt, men skoj att veta hur det fungerar!
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
1165
Om du är villig att flytta till t.ex. Lettland, och därifrån i ett lettiskt bolag bedriver verksamhet mot Sverige så fungerar det som du säger. Du betalar lettisk skatt, men får också lettisk pension och andra förmåner, då du bor i Lettland. Om verksamheten är omfattande blir det svensk moms.[br][br]Det är alltså var din säng står som är din skattehemvist, och vart ditt bolag dels har sitt säte, dels bedriver verksamhet, som är grunden för beskattningen.[br][br]Det finns också en global överenskommelse, kallad Basel II, som reglerar hur vinster kan flyttas mellan bolag i olika länder för att undgå skattedränering.[br][br]Bolagsskatten i Sverige är i ett internationellt perspektiv inte så hög, däremot är skatten på arbete rätt så häftig tillsammans med momsen där vi är "världsledande". Bolag kan flytta utomlands, men människor och konsumtion kan inte flytta utomlands på samma sätt. För stora företag finns det mycket att tjäna på att flytta verksamheter utomlands, men småföretagare som främst arbetar själv i ett företag har svårt att ge staten fingret på samma sätt.
2360
37
Har du något som passar på i Lettland så kan du investera där och då blir det ingen skatt eller annat men som boende i Sverige kan du inte ta ut lön med mindre än att det är krångligare och inte lika attraktivt då man tar ut mellanskillnad här. När jag hävdar att det är ett bra skatteklimat i Lettland så gäller det ett mindre antal personer som kan dra nytta av detta, och då ska man ha någonstans mellan 800.000-1.000000 i kostnader i Sverige för lön,skatt och det sociala för ett år.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
12
Hej! [br][br]Vi kan hjelpa att dryva ett foretag i lettland. for mer info ta kontak via mail eller ring.[br][br]MVH/Emils[br][email protected][br]+371 20219140[br]
13
Den brittiska företagsskatten är inte 40%, så jag förstår inte varifrån du har fått den skattesatsen ifrån. [br]Ditt företag skattar i det land där den beskattningsbara omsättningen sker, du själv skattar i det land du är mantalsskriven i.[br][br]är du intresserad av UK Ltd så kan du maila mig[br][br][email protected]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.