Import/export mellan europa och f.d. sovjetländer

4
Hej!

Jag tänkte starta ett litet import/export företag om ca 1 år, utan att sluta mitt vanliga jobb.

Antagligen vi kommer att vara 2-3 personer i det här företaget, alla av oss har vanliga jobb, men vi vill prova att göra något extra vid sidan av jobbet.

Först vill jag undersöka vilka varor skulle man kunna importera i Sverige/Norden/Europa och vilka varor man skulle kunna exportera till övriga världen men först och framst till Östeuropa/f.d. sovjetländerna.

Jag själv är från ett av f.d. sovjetländerna, pratar ryska nästan flytande, och har några kontakter i olika  f.d. sovjetländer som skulle kunna hjälpa med importen från dessa länder. Samtidigt en av personerna som kommer att vara med i företaget har jobbat i Dubai i ett par år, så att vi skulle kunna hitta några kontakter där också, samtidigt som han har erfarenhet av inköp av telekomhårdvara för olika projekt/företag, och har teknisk (telekom) utbildning. Jag själv har inte så mycket erfarenhet i handel, jag har en teknisk utbildning och jobbar med mjukvaroutveckling.

Jag har läst på det här forumet att det är rätt många som vill importera olika varor först och framst från Kina/Östasien.

Jag undrar vad ni tror man skulle kunna importera från eller exportera till sådana länder som Ryssland, Ukraina, Kazakhstan, eller Arabemiraterna.

Jag vill börja det som ett sidoprojekt, men om det växer tillräckligt stort om några år skulle kunna tänka mig att jobba heltid med det.

En annan fråga som jag har är att vad ni tror om hur mycket startkapital man behöver för den här sortens verksamhet i Sverige.

Tack på förhand.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.