Vilken bolagsform är bäst?

15
Hej!
Jag håller på att starta upp ett nytt webbprojekt och bolag jag den enda ägaren/anställda. Men nu till mitt lilla dilemma. Jag känner mig osäker på vilken bolagsform jag ska starta upp. Webbprojektet kommer i huvudsak vara för den svenska marknaden, men med ett fåtal internationella sammarbetspartner, bolaget kommer även anställa frilansande programmerare, fotografer m.m. från olika hörn av världen. Så en webbtjänst på svenska men inkomster/utgifter till utlandet.
Ytterligare en viktig sak att tänka på är att jag inte vill använda mitt eget personnr i bolaget som man får då man startar en enskild firma i sverige som jag har förstått det vilket gör att ett engelskt ltd bolag lockar. Och om man ska presentera sitt projekt för några större aktörer på marknaden som exempelvis fritidsresor tycker jag personligen inte att det känns lika seriöst om det är en enskild firma som om ett ltd bolag.
Men det här är bara mina tankar, kapital till ett svenskt aktiebolag på 100k känns dock inte som ett alternativ då vi kommer vara nya på marknaden och inte ha så stor omsättning så 100k är väldigt mycket pengar för oss. Bolaget kommer till en början även enbart drivas på fritiden.
Men om vi nu struntar i vad jag lutar åt för håll så skulle jag mer än gärna höra vilken bolagsform ni skulle tipsa om först och främst med den största önskan att slippa använda mitt eget personnr. Tycker ni att en svensk enskild firma skulle vara det rätta, försök då förklara varför det inte skulle se oseriöst ut med mitt personnr som org.nr. Och varför det inte skulle vara "farligt" att skriva uppge det på en massa ställen.
2360
37
Ett SIA (AB) i Lettland har ett aktiekapital på 30´. Det är fördelaktigt på andra sätt än i Sverige.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
13
Det finns många fördelar med UK Ltd, men även nackdelar. Kommer företaget ha fast näringsställe i Sverige?[br][br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.