Hjälp med förtullning

47
Hej!

Jag är ganska ny inom det här med import och det mesta är fortfarande mysterium för mig så ni får ursäkta om det är dumma frågor.

Min leverantör gav mig två alternativ för leverans, dörr till dörr med transportfirma, vilket jag använt förut och betalat moms till dem.

För större leveranser kunde jag även få leverans till flygplatsen och förtulla mina varor själv. Jag pratade med tullverket och de sa att en del transportfirmor kunde hjälpa, andra inte. Leverantören använder olika firmor från dag till dag beroende på priser.

Finns det någonstans jag kan få hjälp med tullblanketterna eller måste jag välja dörr till dörr leverans bara för att få hjälp med det?

Skillnaden i pris skulle vara ungefär 2500 kr och då ska jag också ha lite för resan.
74
Jag har en kompis som jobbar på företagsenheten på Tullverket och på den enheten jobbar dom hela dagarna med att hjälpa företag att förtulla. Så jag tror det finns rätt bra stöd för det från staten. Lite som när man ringer/mejlar Skatteverket antar jag (dvs blixtsnabb service, vilket i a f är min erfarenhet).[br][br]Själv har jag hittills bara haft leverantörer som skrivit "gift" på paketen, vilket i normalfallet inte är något problem upp till ett deklarerat värde på 1500 kr, men som i onormalfallet innebär viss försening och lite påslag.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.