Företag i sverige, bo utomlands?

2
Hej, jag undrade om man kan starta ett företag i Sverige, och sedan flytta utomlands, och ha kvar företaget registrerat i Sverige?



Eller att man flyttar utomlands, och då startar ett företag i sverige, när man bor utomlands.



I mitt fall så hade jag tänkt att flytta till England.



Altså om jag kan flytta till england, starta mitt företag och ha det registrerat i Sverige, och t.ex. få starta eget bidrag och andra fördelar?



Tack, kunde inte se någon annan tråd på forumet om just detta, så jag tänkte att jag frågar, ni verkar vara hjälpsamma här 🙂
51
Om du verkligen tänker flytta till England så kan du lika gärna starta ett Engelskt Ltd och sendan bedriva filialverksamhet i Sverige.[br]Per, London & New Delhi
2
"Ett svenskt företag som vill driva verksamhet i ett land inom EES kan, efter en underrättelse till FI, inrätta en filial i det landet.[br] [br]Avgift[br]En avgift på 11 500 kr ska betalas till Finansinspektionen i samband med ansökan"[br][br][br]Nu är det bara en "enskild firma" eller "self-employed" jag tänkte vara, inget stort.[br][br]Och eftersom jag nu inte har så mycket pengar vill jag gärna ha så lite utgifter som möjligt, och om jag har förstått det rätt så finns det inget direkt bidrag i england för att starta företag.[br][br]Eftersom hela företagar grejen är ny för mig, kommer det antagligen ta tid innan jag får igång alting, och då är det många månader, eller kanske över ett år som jag går utan pengar.[br][br]Det var därför jag undrade om jag kunde starta ett företag i Sverige, även om jag bor i England? och då ta del av starta eget bidragen (Har iofs ingen sten-koll på hur mycket de ligger på, men lite är bättre än inget..)[br][br]Eller hur menar du med fillialen? Jag vet inte riktigt hur det fungerar. men verkar som man måste betala 11500 bara för att få ha en sådan. om det är ifrån Sverige till England, och lär väl vara liknande åt andra hållet. Dessutom var det mest fördelarna med att starta i sverige jag var ute efter.[br][br]Jag har inget emot att sälja till svenska kunder, bara undrade om det Går att starta ett svenskt företag, även om jag bor i England? Eller måste jag vara bosatt i Sverige för att kunna göra det. (Enskild firma altså).[br][br]Tack igen![br][br]Hur ska jag göra då jag inte har så mycket pengar att lägga ut?
758
1
Varför skulle staten vilja betala pengar i form av ett starta eget bidrag[br]om du nu ska bosätta dig i England.[br]Bidraget är ju en arbetsmarknadsåtgärd och inget flyttbidrag.[br]Till yttermera visso så är detta och andra bidrag på väg bort.[br]
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
14
Hej![br]Bara en fråga, hur "mycket" hade du tänkt flytta till Englad. Med det menar jag med om du hade tänkt behålla bank,adress,ja allt praktiskt kvar i Sverie? I så fall Jag ser inget hinder att du bor i England och driver ett svenskt företag. Sen vet jag inte hur vilken företagsform du hade tänkt dig. Är det ett företag som är internetbaserat kan du väl i praktiskt taget bo var du vill, bara du har internetuppkoppling och sköter kundkontakten via e.mail. Sen när du bor i England så och köpter in varor till ditt företag i England är det omvänd skattskyldighet som gäller. Alltså på fakturan står ditt momsregnr och det andra företagets VATnr. hmm..ok..det blev lagom klyddigt, ingen expert. Men jag sitter i Italien just nu och har ett svenskt företag, inga större problem...ännu=) 8)
2360
37
Det finns dubbelskattningsavtal  inom EU så har man firma så kan det inträffa en del oväntade saker för all del annars också. Numera håller jag kontakt med SIA bolaget i Lettland via skype.  Hej Per vi kan fortsätta och pratas vid där vi slutade.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
2360
37
I ett uppstartskede kan man mycket väl ha företaget i Sverige. har man sedan resor utomlands så kanske det finns en slant över att leva på  men det beror på många omständigheter. Det är ju inget som hindrar att man gör förändringar som passar för just dig.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.