Frilansande återförsäljare

26
hejsan,

vi ska snart bli huvudimportör för en viss klädesmärke. nu funderar vi att bearbeta svenska marknaden genom att binda återförsäljare. dessa kan var folk som säljer kläderna i sin egen verksamhet ihop med något annat (t.ex turistföretag säljer kläder till sina kunder, brodyrverkstäder som säljer kläderna) eller folk som kör runt i sina bilar och bearbeta marknaden direkt.



hur det än ser ut, jag vill gärna vara på den säkra sidan. folk som representera denna märke ska var pålitlig, framgångsrik, vänlig, ... kort sagt de ska visa sig från bästa sidan. det behövs alltså ett avtal som garantera dem goda priser och stöd, samtigtigt vill jag vara säkert att de gör deras bästa. de ska inte vara anställd utan köper in kläderna från mig till ett visst pris och bestämmer själv marginalierna.



vilka fallgropar finns, vad ska man ha i ett sånt avtal? finns det kanske färdiga avtal nånstans? kan ni hjälpa?



mvh

christoph
507
1
Tveksamt om det finns några färdiga avtal för sådant. Det bästa vore ju om du kunde fråga ett annat företag hur de gjort med sina säljare. Känner du ingen som är inblandad i ett liknande företag som du kan fråga?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
232
Visst finns det färdiga mallar för agent/återföräljare... [br] [br]Kolla runt på nätet så hittar du säkert något. Själv kommer jag köpa ett paket mallar med bl.a. denna typ av avtal av Mamut eftersom jag har deras system..
M-Daniel Johansson
26
[quote="djc"]Själv kommer jag köpa ett paket mallar med bl.a. denna typ av avtal av Mamut eftersom jag har deras system..[/quote] [br] [br]jag hade för mig att få en mall för mindre pengar än 495:- :)
232
[quote="textilhimlen.com"][quote="djc"]Själv kommer jag köpa ett paket mallar med bl.a. denna typ av avtal av Mamut eftersom jag har deras system..[/quote] [br] [br]jag hade för mig att få en mall för mindre pengar än 495:- :)[/quote] [br] [br] [br]1 mall ja...
M-Daniel Johansson

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.