Alkoholreklam

114
Någon som vet hur det ligger till med annonsering av alkoholprodukter på en hemsida som ligger på en svensk server. Lagligt?
58
Nej det tror jag inte är lagligt!
114
Hm, men jag har sett att de visar reklam för Lindemans på TV, men det kanske är en kanal (kommer inte ihåg vilken, men vi har inte så många ;) ) som inte sänds från Sverige... [br] [br]Undrar om det gör någon skillnad var servern står. Köper jag en utländsk webbhotelltjänst och placerar webbplatsen där, blir det mer ok tro? [br] [br]Det är för en sida som handlar om vin kan jag tillägga, så jag planerar inte att vilt göra reklam för alkohol bara för att jag känner för det, he he. [br] [br]Ska lägga ut frågan på webforum också tror jag, finns säkert någon som har testat detta :)
58
Tv3 o Ztv kör väl reklam för alkohol ibland om jag inte minns helt fel.
114
Hittad ett par länkar: [br]http://www.radron.se/templates/news____3357.asp [br]http://www.radron.se/templates/news____3553.asp [br] [br]Har skrivit till Systembolaget i ett annat ärende och passade på att fråga detta, dem kanske har svar också.
232
Enda reklamen för alkohol man får göra är den för öl om man samtidigt visar den lägsta styrkan på ölet. Gäller säkert samma för andra typer av alkohol så länge det finns styrkor under 18-års gränsen att visa. [br] [br]Om servern står i Usa eller Sverige spelar mindre roll, det beror på i vilket land företaget har sitt säte..
M-Daniel Johansson
114
Hittade lite information på Konsumentverket: [br]http://www.rattsinformation.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel_datum.asp?lngCategoryId=974&lngArticleId=4055 [br] [br]Jag ska skriva till dem också och fråga. [br] [br]Det verkar krångligt det här.... å andra sidan är det inget brådska att reda ut det, och bra om man lyckas få lite tydliga riktlinjer för vad som gäller.
507
1
Dela gärna med dig av svaret här sedan, ifall det är fler som kommer att fråga!
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
114
Jepp, skriver när jag får klarhet i det hela. [br] [br]Har inte fått några svar från Systemet än, men kan tänka mig att de tar lite tid eftersom det andra ärendet jag skrev till dem om var komplicerat.
232
[quote="Mattias"]Jepp, skriver när jag får klarhet i det hela. [br] [br]Har inte fått några svar från Systemet än, men kan tänka mig att de tar lite tid eftersom det andra ärendet jag skrev till dem om var komplicerat.[/quote] [br] [br]Systemet? Menar du systembolaget eller staten? [br] [br]Hur som helst så är det väl fortfarande lite tabu i Sverige att göra reklam för alkohol så förvänta dig inte att dom lägger ner sin själ i att besvara dina komplicerade frågor..
M-Daniel Johansson
114
[quote="djc"]Systemet? Menar du systembolaget eller staten?[/quote] [br] [br]Systembolaget. [br] [br][quote="djc"]Hur som helst så är det väl fortfarande lite tabu i Sverige att göra reklam för alkohol så förvänta dig inte att dom lägger ner sin själ i att besvara dina komplicerade frågor..[/quote] [br] [br]Då borde de uppskatta att man frågar först tycker jag. Jag slängde egentligen med det mest som en bifråga. Den andra frågan handlade om deras prislistor. [br] [br]Har upptäckt att andra svenska webbplatser i samma kategori drar på ordentligt med vinreklam, så det borde fungera att använda det. [br] [br]Nåja, vi får se hur det går :)
232
Ja, kör på och lycka till...!! [br] [br] [br]Kanske handlar om alkoholhalten som begränsar reklamen?
M-Daniel Johansson

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.