Logotype??

14
Om man skapar sig en egen logotype, vilket program lämpar sig bäst till det?

Eller kanske rättare sagt vilken filtyp är bästa att spara den som, olika upplösning, storlek?



/Mr Walker
149
Lämpligt är Photoshop eller ännu bättre Illustrator. [br] [br]Se till att du har en EPS-fil av din logo, det vill alla tryckerier ha om du ska trycka profilvaror eller profilkläder..
134
en vektoriserad logga är att föredra. Då kan du förstora/förminska [br]den hur mycket som helst, beroende på vad du ska använda den till. [br] [br]Illustrator är TYP det enda värda programmet att använda [br]vid "logotypeskapning". [br] [br]Kolla in på min hemsida om du behöver ytterligare hjälp.
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
114
peffen: det viktigaste är väl att det är vektorgrafik, så man har möjlighet att skala... [br] [br]Inget ont om Illustrator, använder det själv, men ville bara påpeka att det finns fler program för vektorgrafik. [br] [br]Det var kanske i och för sig därför du skrev "TYP"? ;)
14
Nåt tips på nåt som har lite snabbare "learning curve" än illustrator. [br]Adobes program är rätt saftiga när man är helt grön.
114
Son sagt är jag själv Illustratoranvändare, så jag har inte testat så många. [br] [br]Inkscape kanske, open source: [br]http://www.inkscape.org/ [br] [br]Du kan ju alltid kolla in listan på Wikipedia och se om du hittar något kul: [br]http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_vector_graphics_editors [br] [br]Macromedia har väl något, och Xara.com, men vet inte om det är så mycket lättare än Illustrator.
134
Lätt och lätt. Tror inte det finns så många "lätta" illustrationsprogram. [br] [br]Iofs är inte illustrator så svårt om du tex bara vill ha en textbaserad logotype. [br] [br]Då skriver du bara texten med valfritt typsnitt och rastariserar texten samt [br]sparar den som eps, vipps killevipp så har du en vektoriserad enkel logotype. [br] [br]Vill du däremot leka bort mer än bara text är det klart att illustrator kan kännas [br]lite svårt. Men kan inte tänka mig att några andra program är mycket lättare om [br]man skall göra en mer avancerad logga. [br] [br]MVH
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
14
OK [br] [br]Tack för svaren, blir nog troligtvis en text och inte mycket mer ändå.
134
Då klarar du nog dig med en gratis demoversion av Illustrator (gäller 30 dagar tror jag). [br] [br]Bara skriva in din text med "textverktyget" som är ett T i verktygspalleten. [br] [br]Sen rastiriserar du texten (kringla (eller Alt tror jag på PC) +shift+o) och sparar som EPS.... [br] [br]Med Vänliga Hälsningar
/ www.peffen.com // Grafisk formgivning för tryck & webb
1
Jag skulle säga Photoshop CS eller Illustrator CS. Däremot så skulle jag råda dig till att anlita en reklambyrå (behöver inte kosta så mycket, om du anlitar en mindre alt. webbyrå) till att göra jobbet, om du inte själv är särskilt erfaren inom området. [br] [br]Logotypen är antagligen det i ett företag som de flesta lägger på minnet - då är det viktigt att logotypen "utstrålar" att ni är seriösa.
Robin Leijon

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.