Byta namn på produkt?

Tråden är låst och det går inte att kommentera i den.
28
Hej alla. 🙂



Lite kryptisk rubrik, det jag undrar över är om man får köpa in produkter från t.ex. en affär och sedan ändra något på den och sätta sitt namn på den?



Exempel: Jag köper ett antal datorlådor från en datoraffär(som då har köpt in de från en grossist) på nätet(jag har ÅF-tillstånd hos de), byter ut fronten till en jag byggt själv och säljer sedan lådan under mitt namn. Är det lagligt eller måste jag kontakta tillverkaren?



Varför jag undrar är att inom datorvärlden så är det väldigt noga med var man trampar så man inte blir stämd mm. 8)
232
Hej [br] [br]Kopiering är väl hårt reglerat oavsett bransch. Att sedan datorer, mjukvaror etc är högaktuella gör ju inte saken bättre. [br] [br]Om du skall bygga ihop en modell och döpa den till något eget är helt okej så länge du beskriver vad ditt paket innehåller. Skicka med datablad över samtliga kompletta delar så skall du säkert följa lagen. [br] [br]Sedan finns det säkert egna avtal att ta del av från varje tillverkare.. [br] [br]Eftersom att det är en elektrisk vara kan du beröras av vissa direktiv och lagar som har med miljön att göra.. [br] [br]Kolla bl.a på www.notisum.se
M-Daniel Johansson
187
Jag hade en liknade fundering kring detta. [br]Här är tråden [br]http://www.foretagande.se/forum/viewtopic.php?t=354
Frilansande människa
28
Oj, missade den tråden helt. :oops: [br] [br]Vi kör vidare på den istället, det var fler fårgor och svar där. Så nån moderator kan ju låsa denna om de vill. :)
88
Låser tråden och hänvisar till länk till annan tråd i tidigare inlägg.
ww.kurslitteratur.se
www.digiart.se