Regler kring att anordna tävling

19
När jag spanat runt på nätet så har jag insett att de vanliga bloggar som har tävlingar får en väldig trafik. Jag tänkte utnyttja detta och köra en tävling på min företagssida.

Finns det några särskilda regler när man har en tävling?

Jag vet att om man ska ha lotteri dvs att folk bara säger "hej jag vill tävla" så måste man ha tillstånd. Men om man exempelvis har en faktafråga och kanske en del där folk ska skriva något som kan bli bättre med sidan eller en slogan eller liknande behövs fortfarande tillstånd?

Jag tänkte gå till en vanlig affär och köpa in några vinter. Kanske totalt värde på maximalt 500 kr för att se hur intressant det är. Senare kommer jag eventuellt ha en större tävling med större vinster.

Jag har letat på nätet, men hittar ingenting om regler. Annat än att man bör väl skriva "Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren" så man inte behöver trassla med sånt.



1616
4
Här finner du mycket god information om detta.[br][br]http://www.lotteriinspektionen.se/sv/Hogerpuffar-till-startsidan/Natverksspel-for-allmanheten/[br][br]En god tumregel kan vara skriv inget du inte vet vad som gäller. Bland annat nämnder du att inte trassla till det i samma veva funderar du på att ange "Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren" utan att verka veta exakt vad detta innebär. är du osäker på vilka regler här som gäller ang vinstskatten så ta reda på dem. Att åka på det i efterhand och behöva återkomma till vinnare/kund i ärendet blir trassligt. Enklast är att riknga skatteverket och fråga. De finsn där för att hjälpa dig.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson
Må väl!
19
Tack hittade faktiskt lotteriinspektionens sida själv igårkväll, men glömde skriva det här.  :-[[br][br]Ska kolla med skatteverket också för lotteriinspektionen skriver i princip bara vad man måste tänka på för att det ska vara en tävling och inte ett lotteri.
1616
4
Ok då behöver du inte leta. Skatteverket hänvisar nämligen till den sidan med. Om du läser på länken noggrannt står det:[br][br][quote]Lotteriinspektionen har tillsammans med Konsumentverket och Skatteverket sammanställt följande information för att på ett enkelt sätt försöka tydliggöra skillnaden mellan lotteri och tävling samt marknadsförings- och skattereglerna i stort kring detta.[/quote]
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.