Bästa betalplanen?

52
Hej!

Jag skall sälja en produkt för c.a 12 000 kronor till företag i sverige. Jag har en marknad på c.a 5000 företag. Produkten består av 1 dator och 1 väldigt speciellt program. Programmet kommer uppdateras c.a var 6e månad. Tanken är att kunden får datorn vid köpet, men programmet kommer vi alltid att äga.

Företagen jag riktar mig mot har i snitt 2-3 anställda, så 12 000 kronor är inget piss i havet för dom. Så jag vill hålla kostnaden så lönsam som möjligt men ändå att majoriteten har råd att köpa.

Det jag tänkte göra är:
9900 kronor som engångskostnad (går att ta på delbetalning på).
c.a 199 kronor i månaden (för programuppdateringar, support, service mm.)

Fördelen jag ser med detta är att jag får in en stor klumpsumma samt att jag blir av med datorn, den är nu kundens ansvar. Sen blir klumpsumman lägre i och med jag tar en månadsbetalningen så fler har råd att köpa samt att man slipper ta betalt på framtida uppdateringar av programmet. Månadsbetalningen ger mig en stabil inkomst, och om kunden inte längre vill använda produkten säger han upp det, då kan han inte längre använda programmet men datorn är hans.

Vad tror ni är bästa betalplanen och hur hade ni lagt upp det?

MVH
Hansen
1616
4
De flesta företag idag har en dator. Vad gör att du måste sälja en dator till de? [br]En högre licensersättning borde vara en bra lösning för programvaran.[br][br]
Må väl!
52
[quote author=Mojo link=topic=5619.msg27131#msg27131 date=1248376633][br]De flesta företag idag har en dator. Vad gör att du måste sälja en dator till de? [br]En högre licensersättning borde vara en bra lösning för programvaran.[br][br][br][/quote][br][br]För att detta är en specialanpassad touchscreen dator som vi modifierar för att vara extremt stabil och tålig. Vi får hit datorn, lägger in programmet, kommer ut till kund och monterar allt. Företag hade inte köpt om vi inte hade levererat en helhetslösning.[br][br]Men detta var inte frågan dock.
1165
Du sprider ut dina frågor en del, för de hör delvis ihop.[br][br]Jag tror att 9.900kr är svårt för många frisörsalonger att lägga upp för något som inte betalar sig på några få månader. Jag skulle tveklöst satsat på en lägre engångsavgift och en högre månadskostnad. Betänk att ni också är nystartade, och era kunder kommer ifrågasätta hur länge NI finns kvar på marknaden. Att investera 10.000kr på något som kanske går i konkurs om några månader är få intresserade av.[br][br]Kan du komma ned till 7.995kr i engångsavgift och så en kvartalsavgift på 795kr så tror jag att du har större chans till framgång. Du får också ned dina kostnader för att skicka ut fakturor, påminnelser och ta emot betalningar i det att det blir 4 fakturor per år till varje kund istället för 12. Att du sedan sprider ut det så att inte alla kunder betalar samma månad ger dig ändå ett jämnt inkomstflöde.
2360
37
Varför bli av med datorn, den är ju gjord för ditt program i första hand, låt den bli en del av avbetalningen och gå ned med kontantbetalningen och lite högre avgift det första året. På så sätt hinner kunden känna på det hela och när kvartalsavgiften kanske ligger under 2´så finner kunden det värt det hela om det verkligen är ett bra program och fortsätter.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.