SPAM - är mina utskick detta??

43
3
Jag har en frågeställning kring "spam" och Marknadsföringslagen . Jag vill skicka ut inbjudningar till min webbsida till vissa nyckelpersoner. Dock vill jag inte riskera att överträda bestämmelser i Marknadsföringslagen. Jag vill skicka separata mail till personer jag aldrig har haft kontakt med. I mailet ska jag bjuda in dem till min webbsida. Är detta spam??

Jag har läst förarbeten till lagen men är inte helt säker på vad lagstiftaren vill komma åt. Anses mailet oönskat enl. lagen om jag skriver individuella mail till ca 50 st personer??

Någon klok på detta forum som vet eller har erfarenhet?

Tack på förhand!
http://www.trygghetinnovation.org
822
48
Jag skulle kalla det för spam. Enligt lagen får du skicka mejl till företag men inte privatpersoner. Så även om du skickar till företag så tycker de flesta inte om att få mejl från okända personer och företag, även om innehållet är intressant. Kan du inte köpa Google Adwords eller på något annat sätt få besökare till hemsidan?
43
3
Jag vill nämligen nå en ganska begränsad skara viktiga personer i ett inledningsskede. I MarknL 19 § står: "En näringsidkare får vid marknadsföring till en fysisk person använda elektronisk post, telefax eller sådana uppringningsautomater eller andra liknande automatiska system för individuell kommunikation som inte betjänas av någon enskild, bara om den fysiska personen har samtyckt till det på förhand." Jag tänkte tolka den lite extensivt.. ;) .."som inte betjänas av någon enskild" - kan tolkas såsom att ifall jag gör utskick till fysiska personer och utskicket betjänas av mig och är individuellt utformade, borde inte innefattas av lagen??? Borde inte lagstiftarens syfte vara att få bort massutskick?
http://www.trygghetinnovation.org
822
48
Ja det borde väl va så. Tycker inte du ska fundera så mycket på lagen- Tänk istället hur du kan göra detta och utforma mejlen så de blir personliga och når fram OCH blir lästa. Jag får dagligen mejl från olika företag som jag inte bett om och väldigt sällan känns det positivt. Rubriken är viktigast. Se sen till att få till personens namn i inledningen, Hej Andreas, Lägg till att "jag mejlar nu men slår gärna en signal så vi kan prata mer". Eller något sånt. Är det inte mer än 50 personer kan det kanske vara värt att lägga den extra tiden?
10
Hej, Skaffa ett mejlprogram så att de som du skickar mejl till kan avsluta prenumeration på dina e-post utskick. Är du riktigt seriös kan du när du lägger upp dina nya kontakter be dem bekräfta att de vill ha information från dig. Kan rekomendera get a newsletter som är enkelt och finns i gratis version upp till 100 mejl/månad. Kjell
allaannonsblad.se
43
3
Ni har båda kloka synpunkter som jag definitivt tar till mig... :-) Det sista jag vill är ju att skapa en dålig relation till potentiella kunder.. Vet ni om det finns företag som tillhandahåller kontaktuppgifter till personer som gett sitt godkännande till reklamutskick. I den bästa av världar skulle jag vilja nå människor som är intresserade av mitt område och som är villiga att ta emot reklam. Denna tjänst skulle man ju betala en slant för...
http://www.trygghetinnovation.org

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.