Timtaxa bemanningsföretag

6
Hej
Jag har ett eget företag där jag jobbar som konsult.
Min fru har nu fått ett erbjudande om uppdrag och vi tänkte ta det genom mitt företag.

Det är ett vikariat på 50% under 1,5års tid som ekonomiassistent. Dvs sköta den löpande bokföringen + en del annat liknande administrativt arbete.

Firman som vi ska hyra ut henne till har tidigare tagit in sina konsulter via Lernia.

Då jag jobbar i ingenjörsbranchen har jag ingen susning om vad de tar i timtaxa för ett sådant uppdrag. Jag har googlat runt och hittar allt från 200-500:- /h

Är det någon som vet vad jag ska erbjuda för tax?
12
200 är på tok för lågt, och de stora skillnaderna kan nog bero dels på regionala skillnader (en konsult i storstad kostar mer) och dels vilken kompetensnivå som krävs för uppdraget. Enklast tycker jag är att sätta en önskad/rimlig bruttolön och ta det gånger 1,67. Då får du på ett grovt ungefär vad det hade kostat företaget att anställa istället för att hyra in, i ren lönekostnad per timme alltså. Sen lägger du på några procent för att ha vinstmarginal, och några till för risken du tar som arbetsgivare (sjukdomar, arbetsmiljöansvar mm), och ytterligare lite till om det är meningen att du ska betala alla försäkringar och annat som hör till vid anställning. Med andra ord inte orimligt att det slutar med ungefär bruttolön x 2.
1468
246
I sista änden så är det ju egentligen kunden som bestämmer priset, lite beroende på hur hett man eftertraktar uppdraget. Men billigare än Lernia lär du väl kunna bli utan problem. Du har ju inte några utgifter för TV-reklam iaf... Frågan är ju vad motsvarande ekonomiassistent betalas i timmen? 130 kr? Tar man det ggr 2 så hamnar man ju ändå bara på 260. Sen är det en annan sak att jag inte riktigt begriper mig på vitsen att ta in en inhyrd personal när uppdraget är både tidsbestämt och deltid. Varför anställer dom inte en istället? Men det är ju som sagt en annan fråga.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.