Starta ett till AB eller ha kvar allt i det nuvarande? HJÄLP!

3
Hej!

Jag har ett företag AB idag som bedrivs i Finland och Sverige
Säljer design/keramik/smycken mm.

Problemet är att jag säljer alla smycken inom Sverige och Finland bara.
Och allt annat utanför till hela världen.

Skulle det kunna finnas fördelar med att starta ett till nytt företag och endast fokusera på smyckena i det företaget?

Jag känner personligen att det hade kunnat finnas fördelar med att ha möjligheten att marknadsföra sig enbart på smyckena etc..

Kan det bli för bökigt med två st AB?

Fördelar?
Nackdelar?

Alla tips och råd är guld värda.
3
Glömde tilläga. Ena delens just nu körs på engelska i företaget, och just smyckedelen körs på Svenska. Dock är hemsidan vår endast på Engelska. Men smyckena säljs endast i Sverige.
1009
206
Är det ett större bolag kan det finnas anledning att dela upp i två bolag. Finns det någon större risk i någon del kan det ju också vara vettigt att dela. Är det ett mindre bolag, kanske bara med några få som arbetar, kan du ju fundera på att bara dela upp i olika web-sidor. Tex xyz.se och xyz.com, eller så. Eller helt olika namn. Då kan du styra en viss marknad till en viss sida. Två olika bolag kan ju vara bra ibland, men det ger ju också lite mer administration.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
3
Hej! Tack för svaret. Bolaget är vad man fortfarande kallar ''litet''. Omsättning ca 3-4milj.. Risker finns det inte speciellt, dock är ca 15% endast inriktad på Sverige. Allt annat är på engelska och för hela världen. Det är därav jag tänkt på att ha 2st bolag pga att den lilla delen endast är för Sverige t.ex. Men, om det inte finns fördelar med att dela upp i två bolag så är det väl lika bra att ha allt i ett? Jag har inga problem att ha det som det är idag, absolut inte. Bildar bara ett DOTTERBOLAG om det finns fördelar rent ekonomiskt etc. Man kan ju absolut starta en ''extra'' hemsida där man säljer dem sakerna som säljs i Sverige, det kan ju fortfarande vara mitt nuvarande AB som är det enda företaget? Kan ett Holdingbolag va fördelaktigt? För vinsterna man gör i sitt nuvarande AB i så fall?
1009
206
Alla versioner har sina fördelar och nackedelar )ett företag, två företag, holdingbolag). Vi vet ju inte hur ditt företag ser ut, så det är avårt att ge några specifika råd. Fundera på vad du tycker är viktigt i det hela. Varför du kom på tanken att dela verksamheten. Skriv ner på en lapp så du har överskådligt. Kanske det kan hjälpa dig. Annars ska du nog ta din fråga till en expert så att ni kan diskutera igenom öga mot öga med alla underlag.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.