Affärsplan, budget m.m

Skapad - Senast uppdaterad
Affärsplan, budget m.m
Det pratas mycket om att man ska göra affärsplaner, budgetar, kalkyler osv när man har en affärsidé och vill starta företag. Gör alla det? Har Ni gjort det?
Inlägg: 72
Tack mottaget: 1
#865
Inte gjorde jag det. Visste ungefär vad jag ville syssla med och sedan provade jag mig fram.

Vad jag däremor gjorde var en nogrann marknadsundersökning. Vilka produkter finns det i världen inom mitt område, vilka säljs i Sverige, vilka skulle bli mina konkurrenter, vilka skulle kunna bli mina kunder, ungefärlig total marknad etc.
andersb
#866
Ja det känns som det där med budgetar o affärsplaner känns onödigt om man bara ska starta något på sin fritid? Eller har jag helt fel?
#867
Tror faktiskt det beror på vad man ska syssla med...har nyss startat företag och har heller inte gjort något sådant...
Inlägg: 187
#868
En sak kan vi ju alla vara överens om. Med en budget, affärsplan och marknadsundersökning så är man betydligt stabilare än utan. Det beror naturligtvis hur säker man vill vara. Ska man starta upp en mindre rörelse så kanske man kan ha allt i skallen, något rörigt men ändå. Ska man sattsa lite kapital och låna en slant på bank eller någon annanstans så är nog affärsplan och hela kittet ett måste för att man ska få lån och dyligt. + att man måste staka ut framtiden i förväg för att vara kunkuranskraftig, mm. mm.Jag törs nästan påstå att om inte flotec hade gjort åtminstånde en marknadsundersökning så hade hans företag gått trögare.Utan en målsättning för företaget så jobbar man i blindo, och alla vet vad som händer när en blind går äver motorvägen :|Men det är ju klart, nöjer man sig att jobba14 timmar om dagen och ständigt jagar jobb för att kunna betala in moms och skatt så kan man ju skita i att strukturera det hela och öppna en snickarfirma och hoppas.Varför jag är så kritisk är att jag har några vänner som driver företag (en mans) och dessa är exempel på hur man inte ska göra. Jag har även bra exempel i mitt minne med.
Frilansande människa
Inlägg: 507
Tack mottaget: 1
#869
Vad driver dem för typ av företag?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
Inlägg: 72
Tack mottaget: 1
#870
Några lån från banken tror jag inte man kan få hur bra affärsplan man än har. Blir nog att belåna huset eller lägenheten för en enskild företagare.

Självklart är det bra att tänka igenom och planera innan man sätter igång. Men det gäller nog att vara flexibel, för hur bra man än planerar så blir det aldrig som man tänkt sig.
Inlägg: 507
Tack mottaget: 1
#871
Det där tyckte jag var väldigt bra sagt!! :wink:
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
Inlägg: 187
#872
Vad driver dem för typ av företag


Målare ställningsbyggare. massör. och en inom terapi

EDIT: En har ägt en skylt fabrik, men den är såld nu....Hummm få Jo!..en till Fryslock...Svenska fryslock var uppe ett tag, men gick i gravenMen det gäller nog att vara flexibel, för hur bra man än planerar så blir det aldrig som man tänkt sig.


Kan bara hålla med!Några lån från banken tror jag inte man kan få hur bra affärsplan man än har.


Klart man kan låna pengar. Allt beror bara på förutsättningarna för att låna pengar. :wink:
Frilansande människa
Inlägg: 30
#873
Fördelen med att skriva en affärsplan är att man blir tvingad att verkligen fundera igenom sådant som man annars lätt tänker att "det ordnar sig varteftersom". Att skriva ner konkurrerande produkter, vilka konsekvenser ett politiskt beslut kan få, hur nya modetrender osv kan påverka ens förutsättningar att lyckas på ett papper ger oftast en tydligare och utförligare bild än om man bara funderar igenom det i huvudet.
ww.ekonomikonsulter.se - Lär dig starta eget företag! Starta-eget-skola, ekonomiskola och bokhandel. Hitta ekonomikonsulter med avancerad sökfunktion.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.