Affiliate en affärsidé ?

Skapad - Senast uppdaterad
Är affiliate en affärsidé man kan bygga vidare på. Vad jag vet är det väldigt många som har någon affiliate länk som dom tjänar en slant på. Det finns även dom som har denna inkomst som en kalkylerad intäkt, så finns det även dessa herrar och damer som livnär sig på affiliate och lever relativt gott på det.Det skulle vara intressant att veta vilka kunskaper som finns om affiliate bland er som bedriver någon form av webbsida. Är det någon som har kalkylerat på detta för hemsidans existens, eller är det bara en slant på sidan om (Black is beauty) :o Eller har man en sådan tur att det finns någon här som livnär sig på detta!För de som inte vet vad Affiliate är kan jag säga att det är en form av provision baserad ersättning för de kunder man styr över till en webbsida för att de ska göra ett köp. (Trafikstyrning)
Frilansande människa
Inlägg: 507
Tack mottaget: 1
#954
Intressant ämne! Själv har jag använt mig av affiliate-länkar i diverse projekt men de har aldrig gett mig så mycket att jag kan leva på dem. Tror det krävs stora sidor för att det ska ge mycket!
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
Inlägg: 2
#955
Jag skulle vilja säga att affiliate är en del av en affärsidé, inte hela affärsidén. För de flesta av oss är det så. Dock vet jag att det finns en del som kan få full inkomst av enbart affiliateavtal, men att nå dit är mycket svårt. Jag tror också att man inte kan börja med affärsiden "jag ska bli affiliate och leva på det", utan man behöver börja i en annan ände om det ska gå bra.
Bengt
www.inskrift.se
Inlägg: 14
#956
Det finns många som blivit mångmiljonärer på olika former av internetreklam, hela tiden kommer det nya personer och tjänar stora pengar på det och av de som inte tjänar stora pengar så kommer det många som kan leva på det.Tänk dock på att för varje person som lyckas så bra så finns det säkert minst 1000 som knappt drar in ett öre så det gäller att veta vad man gör.
Inlägg: 187
#957
Kul att tråden kom upp igen.

Vad jag vet så måste sidan ha ”enorm” mängd trafik för att skrapa ihop en värdig ersättning för det jobb man lägger ner, om man använder sig av TradeDoubler ( eller liknade svenska) och då måste man rikta in sig ordentligt på rätt målgrupp. En till två skattade tusenlappar kan man kanske räkna med, med en trafikvolym på ca 40K (rätta mig om jag har fel) I svenska mått mätt så är det ganska lönlöst att ens försöka sig på affiliate marknadsföring om man använder sig utav de svenska aktörerna. Vi kan ju exempelvis ta, adlibris där ersättningen är på knappt….tja kan det vara 2%? 1%? Med dessa ersättnings nivåerna är det underförstått att detta med affiliate är bara en liten…liten bisyssla för stora sidor.Går man utanför den svenska gränsen så hittar man mer och större utbud med ersättningar på 40% och även mer, dessa saker är kanske skitgrejer av typ e-böcker för ”hur man tjänar pengar på Internet” eller typ ”KeyLog” som är på 50% ersättning.Men det finns även bra saker som ger mellan 20- 40 % Nu kanske man kan börja att kalkylera på annonskostnader och dylikt. Men som i all affärsverksamhet så måste intäkterna komma upp i en viss nivå för att man för huvud taget ska kunna leva på affärerna. Var kan kostnaden för den totala % satsen ligga för att man ska kunna driva en ”affär” 60%?Skulle vara oerhört intressant att höra en ”svensk” person som livnär sig på affiliate. Med svensk menar jag ur ett svenskt perspektiv.Eller de "svenskar" som har försökt sig på detta ämne.
Frilansande människa
Inlägg: 6
#958
Min sida paketpris.se drivs helt på annonsintäkter. Jag lever inte på den men den går plus.Adlibris betalar 5% om man förmedlar kunder till dom. Men man brukar få mellan 10-4% av butiker.Men om man ska få dom % som du pratar om så måste det ju vara typ en e-bok som butiken har skrivit själv och har 100% förtjänst på.En vanlig butik som köper in sakerna kan ju inte ha 100% förtjänst (Om dom inte snor sakerna och inte sätter på något porto vid leveransen.)
Inlägg: 187
#959
Ja! E-böcker kan ge en fantastisk %-sats, ända upp till 70 % har jag sett, men det var ett tag sedan. Om det är en smart och genomtänkt marknadsföring för företaget/skaparen av e-boken kan jag tänka mig att det även finns 100% ersättningar…Jo! de e sant. Men då handlar det mycket om dold marknadsföring och varje bok genererar nya kunder åt företaget, ett väldigt lukrativt sätt om det genomförs med rätt attityd.Inte allt för länge sedan köpta jag en inbunden bok (pocket). Om att starta, driva och marknadsföra en butik på nätet. från en snubbe som marknadsför/t sina böcker ganska hårt. Stora delar av boken handlade om att driva kunder till företag som presenterades i boken. Det tyckte jag var ett klantigt sätt att bedriva ”dold marknadsföring” till det fantastiska priset av ca: 400 kr (total) snacka om lurad………….Vilken det är? Det finns en ”hint” i stycket.Åter till det ”normala” sättet.

Ska man få en bra provision på ”trafikstyrningen” kanske man inte ska styra trafiken till bokförsäljare, marginalerna är alldeles för dåliga för alla partner, men å andra sidan så kanske man recenserar böcker på sin websida, då är ju valet av affiliate länkar ganska givet.Om man utgår helt för den produkt man ska styra trafiken till så finns det en uppsjö av ”bra” saker att välja på. Ett tips är att man tar reda på vilken produkt som är bland de 10 – 20 populäraste saker i ett land, sök upp en produkt som du gillar bland de sakerna och som har en bra % sats. Populära saker brukar ge bra %-sats. För länge sedan ca: 8 år sedan var jag väldigt aktiv inom affiliate verksamheten och lärde mig att saker som är exklusiva, men inte för exklusiv. (relativt) saker som kostar, men inte kostar för mycket (relativt..*skrattar*)

En sådan sak då, för 8 år sedan var espresso maskiner av olika slag och dyra märken från italien (vart annars) de sålde bra.Humm, känner att jag kan fortsätta och skriva en hel e-bok om ämnet,(skrivklåda) men då måste ju jag ta betalt *Ler* en liten avrundning. Jag är övertygad om att det går att leva som trafikstyrare, kanske inte än, kanske! Nu när jag är åter- rehabiliterad från tidigare misstag inom affiliate-världen så har jag börjat med detta igen, Det är en affärsidé nog så lönsam att man kan leva på det, om huvuddelen håller sig utanför de svenska gränserna.

:roll:Edit:

Som Bengt säger. Det gå nog inte att slå upp de stora portarna på, som i en ”vanlig” rörelse. Det måste nog gå ett steg i taget, och då är det nog lättare om man redan har en ”affär på stan” redan
Frilansande människa
Inlägg: 9
#960
Det finns tämligen många svenskar som livnär sig på det sättet. Kolla in å Webmasternetwork så får du se - och massor av tips.

Det är svårt att säga vad som krävs för att lyckas. Mycket höga besökartal (vilket ju är en konst och affärside i sig) är inte en garanti men en bra början. Men det finns de som inte har så många besökare per månad men ändå lyckas få in en hel del. Det beror mycket på var man placerar annonserna och vilken slags annonser/besökare man har.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.