sälja elektronik från kina på tradera

Skapad - Senast uppdaterad
Hej. Jag har funderat ett tag nu på o köpa hem lite elektronik från kina för att sedan sälja på tradera.
har i första hand tänkt o sälja mp3 spelare.
tänkte att jag skulle börja lite föriktigt för o se hur det fungerar, tänker alltså inte köpa på mig ett lager med tusen spelare.
Jag har ett jobb så detta är bara vid sidan om för att förhoppningsvis dryga ut kassan lite.

så nu har ja lite funderingar på hur man lyckas med detta.

1: måste man ha F skattsedel för att göra detta??
2: betalar man skatt på vinsten och i så fall hur mycket?
3: kan man plocka ut pengarna som man tjänar när man vill?
4: är det krångligt o skaffa F skattsedel?

sen har ja läst en del om att det är ganska riskabelt och importera från kina men läste då att man kunde elektronik från svenska importfirmor, priset blir väl lite dyrare då men man slipper ju att importera själv och så.

vad finns det för olika importfirmor här i sverige som håller på med sådant?

sen undrar jag om det låter som en bra ide det här eller om det kostar mer än det smakar samt hur man gör med F skattsedeln när man inte vill hålla på och sälja längre?


ja detta var väl dom frågorna som jag hade nu,
är väldigt tacksam för svar och funderingar.

Mvh Andreas Christensen
Inlägg: 3
#9090
Finns det verkligen ingen som vill hjälpa mig lite??
52 visningar och inga svar, km igen nu.
Inlägg: 8
#9091
Hej Andreas

Jag är lite osäker på hur du hade tänkt dig det hela. Skall du bedriva näringsverksamhet så måste du registrera ett företag och deklarera omsättning och moms. Momsen kan du betala in per månad eller per år. Det är i sig inget komplicerat att registrera ett företag. Du kan göra detta på https://www.foretagsregistrering.se. Förslagsvis tar du kontakt med Almi och/eller Nutek för att få hjälp med din affärsidé och få den information du behöver.

Har du kollat upp importreglerna för de varor du tänkt importera? Vissa varor som importeras från Kina kräver licens och det finns ett begränsat antal av licenser. Detta kan du kolla upp med kommerskollegium och importregler och avgifter kan du kontrollera med tullverket. Sen är frågan vilka mp3-spelare du hade tänkt importera? Vill du importera kända märken måste du ha tillstånd.

Vad gäller själva affärsidén så kan jag inte uttala mig om dess möjligheter för jag är inte inom elektronikbranchen, men min personliga åsikt är att mp3-spelare är billiga. De kostar nästan ingenting om man köper en "no name" och inte i sig särskilt mycket mer om man vill ha ett känt märke. Dessutom så har väldigt många idag en mobiltelefon med mp3-spelare i, så frågan är vad du kommer att erbjuda som kommer göra det värt att köpa dem från dig via Tradera istället för på Elgiganten, SIBA, OnOff etc. Det finns väldigt många stora aktörer. Samt hur mycket vinst du tror dig komma göra och om den kommer att vara bra i förhållande till det arbete och kapital du lägger ner. För du kommer att lägga ner arbete på att importera, lägga upp produkter, sälja, skicka och deklarera, samt att du måste ligga ute med kapital för inköp, tull- och fraktavgifter.

Jag hoppas att detta har kunnat vara dig till någon hjälp. Lycka till!
Sandra
FashionSense Sweden
Inlägg: 3
#9092
hej sandra och tack för hjälpen. jag vet faktiskt inte hur jag har tänkt det hela.. det enda jag ville egentligen var att hitta billiga no name spelare och sälja på tradera för att sälja på tradera. kollar ständigt på tradera och vet att det säljs väldigt många sådanna spelare,, jag ska ju inte livnära mig på detta utan bara sälja några st då och då och tjäna en slant, så det kanske inte är någon ide att starta ett företag för det..  får man sälja på tradera överhuvudtaget utan att ha en firma, eller finns det en speciell gräns ?? jag tror ju knappast att alla som säljer saker på tradera har ett företag

så min egentliga fråga är väl om det är ok att sälja kanske 2-4 spelare i veckan utan att starta ett företag??
är det någon som kommer att bry sig om det,, är det olagligt kanske??

mvh Andreas
Inlägg: 8
#9093
Hej Andreas

Såg detta och tänkte att det kanske skulle intressera dig att läsa:
http://www.privataaffarer.se/newstext.asp?src=tt&a=3398087

Lycka till med eventuella projekt och affärsidéer!
Sandra
FashionSense Sweden
Inlägg: 355
Tack mottaget: 1
#9094
Visst, det är nog riktigt. MP3 spelare börjar bli billigt i o med att de snart finns i varenda pryl. Men det finns många andra prylar att ta in. Se bara till att du inte får in no name produkter som är kopior av kända varumärken. Det vill säga man har knyckt ett patent för att göra en kopia.
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#9095
Kopior kan bli dyrt att sälja, straffbart. Såg ett tV för någon dag sedan att dessa var ute, Fråga Jens han vet nog. Naturligtvis behöver du inteha ett företag om du inte vill. Dessutom tycks det iaf i Stockholm vara svårt att få registrea ett företag och det finns endast en handläggare Ann Persson på skv som dessutom inte går att nå. Provade senast igår.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 219
Tack mottaget: 1
#9096
Jag vet inte hur det är på Tradera men om mp3 spelaren går sönder....är du beredd att skicka en ny eller reparera den befintliga?
Någon slags garanti borde det väl finnas även om man köper på Tradera?
Jag vet inte riktigt hur det funkar där?
Inlägg: 355
Tack mottaget: 1
#9097
Jag vet inte hur det är på Tradera men om mp3 spelaren går sönder....är du beredd att skicka en ny eller reparera den befintliga?

Jag ser ingenting om skyldighet för garanti på tradera. Menar det handlar om "befintligt skick" . Men det är klart, skall du sälja ett tiotal eller flera objekt kunde det ju vara i sin ordning eller för att få köpare och ge en viss garanti.
Inlägg: 8
#9098
tänker med göra detta och har en bra sida som du kan gå in på och kika lite.. www.dhgate.com .. ruskigt bra sida /jonas

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.