Startsida

Att driva 2 företag

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 82
Tack mottaget: 1
jag sitter med en 50% igt klar idé till en portal och en 1% ig klar ide till en portal varav båda är och är bekräftade bra idéer. I ett av företagen kommer jag jiobba med en kompanjon.

Då jag studerar passagen.se med 1 miljon medlemmar ser jag att de bara är 8 stycken. 1 miljon kommer inte protalerna ha på flera år. Jobbet med portalerna kommer motsvara rent redaktionellt max 2 timmar i veckan så vitt jag kan se. Nu är frågan om det är möjligt (dvs vad har jag missat) om jag kan driva en portal själv (båda byggs av en webbyrå) och samtidigt driva den andra på 50% med min kompanjon.

Jag undrar helt enkelt om reaktionen hos er nu är han är fan helt jävla galen eller om den är... asså sååååå farligt är det inte lilla gubben.

Är ni med? Förslag? Kommentarer?
Niklas Gerholm
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#10642
Det här är svårt att bedöma eftersom vi inte ser någon verksamhetsbeskrivning.

Oftast är det mer adinistrativt arbete än man tror bakom en portal. Finns flera faktorer där som är omöjliga att bedömma i nulägesbeskrivningen.

Om vi bara ponerar att du har 100% tid att lägga och du lägger 50% tid på portalen där du har kompanjon så kan du rimligtvis bara lägga 50% tid på din egna portal. utgå nu från den uppskattningen i tid och se om det verkar rimligt räkna in flera faktorer vad gäller det administrativa.

Citat:
De dårskaper man ångrar mest i sitt liv är de man inte begick när man hade tillfälle.
/Helen Rowland
Må väl!
Inlägg: 82
Tack mottaget: 1
#10643
Efterssom verksamheterna fortfarande är hemliga kan jag tyvärr inte beskriva dem men vilka faktorer är det tex som du syftar på?
Niklas Gerholm
Inlägg: 205
Tack mottaget: 1
#10644
Det man kan missa är bland annat att räkna med tid för support, marknadsföring, utveckling och, som Magnus säger, administration (bokföring, avtal osv). Glöm heller inte det redaktionella och all copywriting (välkommen-text, instruktioner, faq osv).

Framför allt finns inte den sidan som man inte måste uppdatera. Oavsett hur klara dina sidor görs av webbyråer (hur har du råd?) så kommer det alltid att behöva driftas, patchas och, när något går fel, lagas. Att inte komma med några nya funktioner leder också ganska säkert webbsajten mot en stilla död. Min egna erfarenhet säger att utveckling, felsökning och implementation av nya funktioner tar mellan 3-10 ggr längre tid än man planerat, beroende på hur väl man planerat  ;)

Men är du väl insatt i programmeringen i sidorna och kan göra snabba ändringar som behövs själv, samt lägga helger på utveckling av nya funktioner, går det säkert utan problem. Ett forum för webmasters jag besöker ibland har många medlemmar som driver upp till både fem och tio webbplatser. Dessa är dock generellt väldigt kunniga i programmeringen som krävs och har, som jag förstått det, inte så mycket annat för sig på kvällar och helger ;)
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#10645
Det måste du gå igenom själv, vilka administrativa delar ser du så som bokföring, marknadsföring, försäljning, uppdaterings- och utvecklingsbehov mm.
Må väl!
Inlägg: 82
Tack mottaget: 1
#10646
N.N/Mojo Tack för era svar. Jag ser det som möjligt med de här svaren och har själv insett en del av de svar ni ger. Men de var välbehövliga. Jag lovar att jag ska redogöra för portalerna när de går upp för er så jag kan svara på frågor som hur jag har råd 🙂. Men dels nuddar jag en ny nisch och dels så har jag jobbat med nollbudget sen jag föddes. Typ. 🙂

Jättetack för era svar i alla fall.
Niklas Gerholm
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#10647
[quote author=N.N. link=topic=3088.msg13744#msg13744 date=1193749210]
Ett forum för webmasters jag besöker ibland har många medlemmar som driver upp till både fem och tio webbplatser. Dessa är dock generellt väldigt kunniga i programmeringen som krävs och har, som jag förstått det, inte så mycket annat för sig på kvällar och helger ;)
[/quote]

Jag vet vilket fourm du menar och det är ett bra forum för att finna lösningar och kunskap inom området. Att man inte har annat för sig är en del av en programmerares vardag, både fördel och nackdel. Man är tvingad att hänga med i förändringar och möjligheter som ges samt att man med andras tankegång faktiskt kan utveckla egna applikationer eller ännu mer spännande projekt. Vissa driver flera webbsidor än 10. Många på det forumet är väldigt unga men det beror sig på intresset och att det är en viss målgrupp som sitter med datorer.

Själv har jag valt att mest arbeta med designdelen som inte ren programmering även om viss programmering utförs och förkunskaper krävs - för även i detta led gäller det att hänga med i utvecklingen - att se möjligheter i kombination av design och programmering.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.