Starta egen Tv-spels butik?

Skapad - Senast uppdaterad
[color=brown]Hejsan

Jag heter Alexander och är ny här. Jag har funderat ett tag på att starta eget i Västervik (ca 35000 inv. i kommunen).
Jag är egentligen utbildad [color=red]brandman[/color] men det är svårt att få jobb (särskilt utan C-kort).  :-X[color=teal][/color]
Hur som helst. Jag är arbetslös nu och det börjar gå mig på nerverna. Så jag har börjat att allvarligt tänka mig att starta eget. Är det någon här som har startat egen tv-spels butik eller känner någon som gjort det? Tror ni stan är för liten? Det finns inga nischade butiker för tv-spel här. Det enda som kommer nära är ONOFF och elgiganten. Känner att jag behöver puschas lite. Kunskapen om tv-spel har jag eftersom jag hållit på med det hela mitt liv (är 27 år). Och entreprenörsanda också för den delen. Hur som helst vore jag tacksam för idéer och tankar kring detta ämne.

MVH
Alex  ;D[/color]
The 80s rocked..
Inlägg: 205
Tack mottaget: 1
#11670
Hej och välkommen!
Om jag vore du skulle jag göra som de flesta som funderar på att starta eget gör: research. Börja skapa en preliminär affärsplan med syfte för din verksamhet och gör en marknadsundersökning, åde vad det gäller efterfrågan men också tillgång på produkter.
Sök runt lite, här, på Nutek nyföretagarcentrum, köp en bok, och läs vad du behöver göra för att komma igång.

En idé:
Har ni någon sportaffär, klädaffär eller mataffär som idag inte säljer tv-spel? Ett sätt att undvika lokal- och lagerkostnader skulle kanske kunna vara att försöka få ställa upp ett tv-spel med tv i en sådan affär mot en liten hyresavgift till affärsinnehavaren, och låta folk provspela. Bredvid kan du ha en monter med de senaste spelen och en adress till din webbshop.

Bara en tanke. Lycka till!
Inlägg: 22
#11671
Hej på dig Brandmannen,

Jag känner till branschen och kan med en gång säga att det inte är något att satsa på. Varför? Jo, därför att TV-spelsbranschen har otroligt låga marginaler på nya spel och konsoller. Många som har detta i sitt sortiment går till Elgiganten eller ONOFF och köper sina konsoller. Det är helt omöjligt att konkurrera i pris med dem. Ditt inköpspris kommer vara högre än vad jättarna säljer dem för. Då det är låga marginaler på de nya spelen är det väldigt lätt att få bakslag på dessa. Om du köper in ett antal och de blir liggande i hyllan lite för länge tvingas du sälja ut dem under inköpspris för att bli av med dem. Det man kan tjäna pengar på i branschen är tillbehör till konsoller och gamla spel. Kolla vilken rating de stora rena TV-spelsföretagen har så förstår du nog själv. De jättar som sysslar med enbart TV-spel klarar sig tack vare att de har rika ägare bakom företaget som kan stötta dem ekonomiskt.

Hade jag varit du, hade jag satsat på något där man kan arbeta med högre marginaler.
Inlägg: 49
#11672
Å andra sidan så kan man konkurera med annat är priset... Om du kan hitta ett sätt att vara unik i din verksamhet och som ger mervärden åt kunderna så kan det bli lönsamt. Marginalerna på en produkt styr inte ensamt huruvida en verksamhet blir lönsam eller ej. Med entreprenöriell känsla och innovativt tänkande kan man komma långt. Om Primuzs info om marginalerna är korrekt, vilket jag inte tvivlar på, så gör det bara att du får arbeta hårdare med att hitta bra koncept och att du kanske måste gå försiktigare fram. Men känner du att detta är din dröm så ska inte små marginaler på varan göra så att du förkastar den.

Affärsutveckling är en kreativ process, det gäller att våga gå långt utanför boxen för att hitta guldkornen ibland. En sak som inte är så stor i Sverige än så länge är att kombinera två helt olika verksamheter, exempelvis spelbutik/café, spelbutik/klädbutik. Känn på lite olika "tokiga" ideér. Kanske anordna lite happenings i form av spelkvällar, nattöppet med mera? Satsa hårt på mycket bra kundvård vilket är något som "jättarna" har noll av.

Skulle priset vara den enda faktorn för kunder så skulle vi inte haft en tiondel av de företag vi har idag, så så är bevisligen inte fallet.

MVH
/ Daniel
cigarrspecialisten.se
Inlägg: 758
#11673
Jag betvivlar inte alls primuz inlägg när det gäller dom dåliga marginalerna.
Även om man är kreativ och hitta nya grejer att sälja spelen på genom att erbjuda spelkvällar osv, så ska man vara medveten om att kunder oftast är väldigt otrogna av sig.
Dom kommer till spelkvällen och testa spelet och går sedan till Elgiganten och köper det.
Ungefär så.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#11674
Dom kommer till spelkvällen och testa spelet och går sedan till Elgiganten och köper det.


Om dem är prismedvetna. Ibland drivs köpare av en behovslust vilket ger ett utmärkt tillfälle att sälja spelet under spelkvällen. Sedan om marginalerna inte blir allt för stora och om man ska köpa en enstaka produkt där prisskillnad rör sig under 100kr så brukar de i regel köpa på plats därför att människan är oftast sparsam med sin tid och utlägg för resor. De som är prismedvetna och vet om vad de får när de köper en produkt går direkt dit de har för avsikt i sitt medvetande för att handla. Men det bygger då på kunskap från aktiv marknadsföring samt lockande erbjudande där var person själv kan finna uppgifter så som webbsida.
Ungefär på det viset ...  :vissla

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 640
Tack mottaget: 3
#11675
Hej!

Dom kommer till spelkvällen och testa spelet och går sedan till Elgiganten och köper det.
Ungefär så.


Nej nej och åter nej! Det fungerar inte så!
Precis som Dancar skriver:
Skulle priset vara den enda faktorn för kunder så skulle vi inte haft en tiondel av de företag vi har idag, så så är bevisligen inte fallet.


Om ens en tiondel. Skulle ditt resonemang hålla så skulle det bara finnas en leverantör i varje bransch och som vi alla vet är det inte så.
Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har hört nyföretagare komma upp med den geniala idén att starta eget och hålla lägre priser än sina konkurenter  :o
Det finns 100 andra faktorer som avgör om kunden köper eller inte. Det är ju till och med så att man ibland vill betala mer för samma produkt av olika skäl.

Jag kan somm exempel berätta att jag ALDRIG handlar på Siba, Onoff eller Elgiganten. Ointresserad personal som inte går att tala med, dessutom får man alltid vänta 2 månader innan man kan ställa sin fråga, dom ändå inte kan svara på  :-X
Jag betalar med glädje 20% mer i en liten butik med fantastisk service. Det kanske inte den målgruppen gör, men dom triggar helt säkert på annat.

Gå inte i lågprisfällan utan använd kreativiteten istället.

Marginalerna i denna branschen vet jag inget om men brinner du verkligen för detta så kommer du helt säkert att fixa det även om marginalerna är dåliga. Brinner du inte för det och bara vill köra igång ett eget företag så kanske du ska följa primuz råd och leta upp något mer lukerativt att satsa på.
Precis så.  :giggle

MVH

R
Inlägg: 49
#11676
Gå inte i lågprisfällan utan använd kreativiteten istället.


Klockrent inlägg Robaino, det var precis det som jag försökte förmedla men som du kanske förklarade på ett lite bättre sätt  :-[. För entreprenörer är problem möjligheter, möjligheter att gå ifrån det redan beprövade. Ibland funkar det och ibland inte.

cigarrspecialisten.se
Inlägg: 758
#11677
Även om nu Robaino säger sig vilja betala 20 % mer för ett tv spel, än vad han skulle behöva göra tvärs över gatan, så är inte detta tillräckligt många för att man ska kunna överleva som spelförsäljare.
Vilka 100 andra skäl det finns att få folk till att vilja betala 20 % mer för ett tv spel, skulle jag gärna vilja veta och säkert fler med mig.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 640
Tack mottaget: 3
#11678
Hej!

För entreprenörer är problem möjligheter, möjligheter att gå ifrån det redan beprövade. Ibland funkar det och ibland inte.


Precis! Inte skulle det vara så spännande att vara entreprenör om allt man kunde göra var att sänka priset  :vissla

Även om nu Robaino säger sig vilja betala 20 % mer för ett tv spel, än vad han skulle behöva göra tvärs över gatan


Inte för ett TV spel, utan för totalupplevelsen Stefan.

så är inte detta tillräckligt många för att man ska kunna överleva som spelförsäljare.


Det kan du inte veta. Samma produkt kan säljas för helt olika priser beroende på vilket varumärke man har och vilka mervärden man erbjuder. Kanske har du rätt, därför skrev jag också
Det kanske inte den målgruppen gör, men dom triggar helt säkert på annat.


Vilka 100 andra skäl det finns att få folk till att vilja betala 20 % mer för ett tv spel, skulle jag gärna vilja veta och säkert fler med mig.


Tro mig Stefan, jag skulle kunna lista upp 100 saker jag skulle göra bättre än Elgiganten om jag skulle dra igång något sådant.
Alla företag som öppnas gör det inte på grund av att man kan hålla lägre priser än sina konkurenter. Det måste du väl inse? Ibland är till och med affärsidén att vara dyrast  :bravo
Skulle ditt resonemang hålla, skulle bara den billigaste överleva och så är det absolut inte.

MVH

R

Inlägg: 758
#11679
Robaino! Skivaffärer fanns det gott om för några år sedan och många av dessa satsade just på totalupplevelsen. Härliga stolar, där man kunna sitta och avnjuta den nya cd, kunnig personal, trevlig inredning och aktuella artister på besök i butiken.
Trots att många skivaffärer gjorde som du beskriver, så finns dom inte kvar idag.
Detta är ett bra exempel och väl jämförbart med att öppna en butik och sälja Tv spel.

Elgiganten är inte speciellt bra, men dom har resurser och på varje ort lägger dom miljoner på marknadsföringen och dom får igen sina pengar.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#11680
Ni missar väl inte att konkurrnsen blir svår när tv-spelstillverkarna nu bygger in så att man direkt kan handla/ladda ner spelen i deras butik över nätet? Samma dödsstöt som kommer gå videohandlarna till mötes när bredbandsoperatörerna erbjuder videouthyrning över nätet. En av våra lokala videohandlare på min gata har redan klappat ihop.

Men detta rör förvisso mest mjukvara. Hårdvara har man större fysiskt behov av att titta och känna på så där överlever butiker.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 640
Tack mottaget: 3
#11681
Hej!

Ja vi ser väl annorlunda på det. Själv försöker jag hellre se möjligheter i stället för problem  :vissla

Jag vet också att många skivbutiker finns kvar Stefan.

Sen är ju frågan varför skulle inte trådskaparen kunna vara en av de som lyckas?
Jag känner inte till något företag som startas utan problem och utmaningar. Sen kan man ju naturligtvis göra det mer eller mindre svårt för sig, men är personen riktigt intresserad av det han gör går det oftast. De som sitter och räknar timmar och pengar har inte en chans mot de som gör det av ren entusiasm.
Hellre en dålig affärsidé som genomförs bra än en bra som genomförs dåligt.
Bäst är ju naturligtvis en bra idé som genomförs bra  :giggle

MVH

R
Inlägg: 22
#11682
Som andra i tidigare inlägg sagt, så är pris inte allt. Har du en orginel idé och vill testa den så varför inte? Mitt inlägg var erfarenheter från de kunder jag har. Jag säljer tredjepart tillbehör till spelkonsoler och har på det sättet insyn i branchen. Att slå sig in i branchen som ren TV-spelsbutik tror jag är bland det svåraste som finns. Det fanns förr en kjedja som hette TV-spelsbörsen. Deras affärsidé var att även köpa och sälja begagnade spel. Det gick ganska bra för dem en tid. Idag tror jag det endast finns två butiker kvar. Ingen av dessa är rena TV-spelsbutiker. De har tvingats att försöka hitta fler sätt att tjäna pengar.
Inlägg: 49
#11683
Nä det har du nog rätt i primuz, att starta en ren TV-spelsbutik fungerar nog inte. Det måste finnas någon "edge" med den.
cigarrspecialisten.se
Inlägg: 4
#11684
Hej hej, mitt första inlägg här på forumet.

Efter att ha läst igenom alla inlägg så kan jag bara ta och intyga att allt som primuz skriver stämmer till 100%, och hur vet jag nu detta då?
Jo, jag har jobbat inom branshen i snart 4 år och varit med om en hel den, bland annat haft en av Sverigest största TV-spels butiker (vi sålde givetvis mer än bara TV-spel pga. marginalerna) en konkuurs, uppstart av en ny TV-spels butik mm.

Sen vill jag bara kommentera det som Mojo skrev,
Det stämmer att väldigt många tillverkare börjar sälja spel via download tjänster vilket jag tror kommer vara framtiden inom både konsoll och datorspel, men när det kommer till hårdvaran så kommer inte butikerna att överleva på att sälja dom eftersom det är mindre vinst på en konsoll för 4000:- än vad det är på ett spel för 99:- typ vilket gör att det inte går att överleva på det heller tyvärr.

Nu kanske jag låter lite negativ med det hela men det är bara så det är i den har branshen, tyvärr.
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#11685
[quote author=mr_carl link=topic=3277.msg17650#msg17650 date=1208607189]
Hej hej, mitt första inlägg här på forumet.

...

Det stämmer att väldigt många tillverkare börjar sälja spel via download tjänster vilket jag tror kommer vara framtiden inom både konsoll och datorspel, men när det kommer till hårdvaran så kommer inte butikerna att överleva på att sälja dom eftersom det är mindre vinst på en konsoll för 4000:- än vad det är på ett spel för 99:- typ vilket gör att det inte går att överleva på det heller tyvärr.

[/quote]

Välkommen till Företagande.se mr_carl!

Om man utesluter viktiga delar är det självklart svårt att överleva. Marginalerna må vara sämre men det är ett måste att sälja konsoler för att fånga köpare för spel. Finns inga användare som har konsoler säljer man heller inga spel. En annan fördel är at tkonsolerna idag går att modifiera rätt mycket med en hel del tillbehör vissa med popularitetstrend så som karaoke eller dance-matta. Andra så som hårddisk, minneskort mm. Att då sälja konsolerna till en 'första'-gångskund innebär att man där också lägger grund för att etablera en relation av förtroende att faktiskt ha ett brett erbjudande av komplement så som tillbehör och spel. Att enbart sälja konsoler tror jag inte heller på. Vi har redan sett hur Telia erbjudit sina kunder X-box paket. Det kommer säkert, om det nu inte redan finns, fler sådana erbjudande från leverantörer av bredbandstjänster.

Ska bli spännande att se hur det går när nya Wipeout släpps via playstations egna kanaler. Wipeout var ett av de stora promotionspelen för när PS2 släpptes. Har inte sett lika hård marknadsföring denna gång för spelet men de puschar det trots allt ganska hårt i marknadsföringen för nedladdning.

(Själv har jag jobbat som speltestare/recensent, designer och illustratör för de nu nedlagda speltidningarna Codex samt Cool som gavs ut av Apokalypse Förlag.)

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 11
#11686
Hej allihop.
Jag sitter också och funderar på och starta en Tv-Spelsbutik.
Och jag har gjort nogran research inom branshen.
Kollat inköps priser och marginaler plus pratat och kollat upp dom flesta rena TV-Spelsbutiker i Sverige.

Nya spela som säljs för 699:- är det 40% marginal på. Är det dåligt???
man kan lägga sig på 35% i marginal om man vill vara billigare än dom andra vilket ger ett pris på ca 669:-.

Dom flesta butiker omsätter mellan 2-6 milj om året. Vilket med 30%-35% marginal ger en bra lön om man är själv på bara 2 milj.

Så jag tycker inte att det låter helt tokigt att starta upp en sådan butik.

Men rätta mig om jag har fel. Eller om ni har något annat att invända!

Tar gärna emot tips jag med!
Inlägg: 1165
#11687
När du kollar upp TV-spelsbutikerna, ser du några stora vinster i bolagen då?

Det finns några fällor att se upp med:

1: Butiken behöver vara öppen 6-7 dagar i veckan, året om. En anställd på 75-100% plus en på timme utöver dig själv går nog åt. Helgerna när folk är lediga kan vara hektiska. Om du skall ha en affär i ett skapligt shoppingområde, så finns det som regel krav på generösa öppettider. Skall du ha i ett mindre attraktivt område vete katten om det går att locka kunderna dit för 30kr även om du annonserar hårt.

2: Dina konkurrenter kommer inte stillatigande se på hur du försöker prisa in dig på deras marknad. Räkna med att de sänker priset på fullpris-spel till 629kr.

3: Hur stor andel av TV-spelsbutikers omsättning är egentligen nya spel? Vad är det för marginal på det andra de säljer?

4: Vad händer med de 17 spel som är kvar av de 50 du köpte hem när 90 dagar har gått? Vem tar förlusten att sälja dem för 299kr eller vad det nu går att rea ut dem för?

5: Lokalhyror, butiksinredning, el och liknande kostar en ordentlig slant som skall räknas av din förtjänst.


Men, helt klart går det att driva butiker som säljer TV-spel. De finns ju lite här och var. Så, fortsätt räkna lite, och så hoppas jag att du kommer igång, med rimliga förväntningar.
Inlägg: 11
#11688
FINNS DET FLER SOM HAR LITE TIPS INOM DENNA BRANSCHEN???

LÄS MITT FÖRRA INLÄGG OCH KOMMENTERA GÄRNA.

HAR JAG RÄTT ELLER ÄR JAG HELT UTE OCH CYKLAR?

Det är dom uppgifter och siffror jag fått från leverantörer och så.

Då jag har kollar med ett samarbete med en mindre kedja.
Då får man ju klart bättre inköps lägen och så.

Helt fristående själv kan jag tänka mig att man får dåliga inköps lägen.
Bla får man ju inte handla direkt från tillverkarna när man är liten utan måste vända sig till grossister.

Men som sagt vill gärna ha massor med tips och erfarenheter!!!
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#11689
2 milj och 30% marginal (om vi räknar att du bara säljer spel och inte får något över, se swetrots tidigare svar) så har du 600k kvar att betala hyror, el, inredning, annonsering, reklam, reklammationer, extra personal osv. Om vi räknar lågt, du betalar 10k i hyra med värme och el per månad = -120k, kvar 480k, kanske ytterligare 5k i för inredning, annonsering, reklam = -60k, kvar 420k. 1 person som hjälper till på säg 25% (tror fortfarande att det kan vara tufft, men helt utan hjälp låter riktigt jobbigt) 7k = -84k, kvar 336k. Kvar efter skatt ca 168k eller 14k i månaden (och då har du inte haft någon semester).

Jag har inte räknat så noga, och säkert missat en hel del 🙂 Det kanske kan fungera, men jag är tveksam till att du håller 30% marginal rakt över på hela sortimentet. Finns det inget mer innovativt du kan göra för att locka kunder eller få merförsäljning?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 11
#11690
Ja man får ju sticka ut i den här branschen kan jag tänka mig.

Jag tror man kan ligga mellan 30%-35% rakt över. Då Nya grejer går med 40% beroende på leverantör och så.

Men den stora frågan jag ställer mig är hur mycket man kan sälja på ett ungefär.

Och om det finns någon som har vart eller är i branschen som kan dela med sig av sina erfarenheter och så.

Inlägg: 758
#11691
[quote author=craile link=topic=3277.msg27546#msg27546 date=1250287266]
Ja man får ju sticka ut i den här branschen kan jag tänka mig.

Jag tror man kan ligga mellan 30%-35% rakt över. Då Nya grejer går med 40% beroende på leverantör och så.

Men den stora frågan jag ställer mig är hur mycket man kan sälja på ett ungefär.

Och om det finns någon som har vart eller är i branschen som kan dela med sig av sina erfarenheter och så.
[/quote]

Den frågan är ju omöjlig att svara på - däremot så är det lättare att ta reda på hur mycket du måste sälja för, för att det ska gå runt för dig.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 11
#11692
Ja jag kan tänka mig det.

Men vad jag har räknat på så måste jag omsätta minst mellan 2-2,5 milj med en marginal på 30%.
Då går jag runt med egen lön och så.

För mig så är det lågt räknat i branschen. Så jag tycker det borde funka.

Eller???
Inlägg: 1165
#11693
Det är ett snitt på 10.000kr/dag i dagskassan (inkl moms) alla dagar året om. Har du stängt på söndagar och storhelger så får du lov att sälja för 12.000kr/dag du har öppet. Det är inte på något vis omöjligt, men det kräver att man har rätt läge, rätt sortiment, ingen hård konkurrens och marknadsför sig effektivt.
Inlägg: 11
#11694
[quote author=swetrot link=topic=3277.msg27551#msg27551 date=1250345195]
Det är ett snitt på 10.000kr/dag i dagskassan (inkl moms) alla dagar året om. Har du stängt på söndagar och storhelger så får du lov att sälja för 12.000kr/dag du har öppet. Det är inte på något vis omöjligt, men det kräver att man har rätt läge, rätt sortiment, ingen hård konkurrens och marknadsför sig effektivt.
[/quote]


Nu förstår jag inte riktigt hur du räknar???

10.000:- om dagen  med öppet Söndagar blir en omsättning på 3,6 milj inte 2-2,5 milj

Snarare 6-7000 om dagen.
Måste ju stämma bättre. Eller???
Inlägg: 720
#11695
10.000 om dagen blir visserligen 3,6 miljoner in i kassan om du jobbar årets alla dagar men omsättningen hamnar ändå bara på 2,8 ungefär.

Om du säljer för 10.000  en dag så är 2000 av det moms och din omsättning bara 8000. Eller om du vänder på resonemanget, om du behöver omsätta 8000 en dag så måste kunderna ha handlat för 10.000 eftersom du lägger på moms på ditt utpris.
Inlägg: 758
#11696
En sak som slog mig just nu är att jag vill minnas att jag har läst att
60% av omsättningen sker under december månad. (kanske mer)
Om vi ponerar att man starta i januari, så blir det ganska kärvt innan
det är dags för julhandeln.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 11
#11697
Ja ska man starta i den här branschen så behöver man starta strax efter sommaren för att hänga med i starten.

Jag har tänkt starta i September. Det är då marknaden drar igång på allvar igen efter sommaren.

Förstår hur du räknar.
Men för att klara mig måste jag omsätta ungefär 2 milj så det blir kanske 7-8 tusen om dagen inkl moms.

Men finns det någon som driver eller har drivit butik inom Tv-spel som kan dela med sig om hur marginalerna ligger på???

Vad jag har forskat fram så ligger det mellen 30%-40% på nya produkter och 25%-30% på lite äldre grejer.

Stämmer mina uppgifter???

Inlägg: 1165
#11698
Dina uppgifter stämmer rätt så bra, OM du kan få avtal om så kallad Price Protection och Stock Rotation, dvs att du inte behöver ta risken för sådant du har på hyllorna som blir gammalt. PP innebär att du blir krediterad för ditt innevarande lager om leverantören sänker priset. SR att du kan returnera grejerna inom 90-180 dagar för full kreditering. Har du inte det så är din marginal mycket beroende på din skicklighet att bedöma marknaden.

Är du duktig så har du kanske 20-25% bruttomarginal på hela sortimentet. Gör man några missar är det inga problem att gå back.

60% i December vet jag inte om jag kan hålla med om, men det är inte ovanligt att man i December säljer dubbelt upp mot November.
Inlägg: 1
#11699
Hej!

Jag sitter själv och funderar på att starta en spelbutik och jag tackar för läsningen =) Jag tänkte inte gå in nå mycket på min affärsidé nu, men jag har några funderingar som jag vore tacksam om någon kunde svara på.

För det första så undrade jag lite om distributörer för Tv-spel och konsoller. Var hittar man dessa? Som jag förstår så är Nordisk Film distributör för Playstation, och Bergsala AB för Nintendo. Är det dessa man ska köpa in spel och tillbehör ifrån då? Finns det andra alternativ?

Min andra fråga gällde att göra marknadsundersökning. Har läst mycket om att starta eget (beställt böcker, läst på internet osv...) och överallt står det att man ska göra en utförligt marknadsundersökning? Hur ska jag göra detta? Jag hittar mycket om hur Tv-spels marknaden går i USA men i Sverige har jag inte hittat någonting.

Känns svårt att göra en Resultatbudget när man inte riktigt har koll på hur mycket spel som säljs på den svenska marknaden idag. Och hur ens egna möjligheter ser ut.


Väldigt tacksam för svar, alla tips, råd, idéer och funderingar är välkomna!
Inlägg: 305
#11700
[quote author=Marra link=topic=3277.msg29016#msg29016 date=1257285337]
Hej!

Jag sitter själv och funderar på att starta en spelbutik och jag tackar för läsningen =) Jag tänkte inte gå in nå mycket på min affärsidé nu, men jag har några funderingar som jag vore tacksam om någon kunde svara på.

För det första så undrade jag lite om distributörer för Tv-spel och konsoller. Var hittar man dessa? Som jag förstår så är Nordisk Film distributör för Playstation, och Bergsala AB för Nintendo. Är det dessa man ska köpa in spel och tillbehör ifrån då? Finns det andra alternativ?

Min andra fråga gällde att göra marknadsundersökning. Har läst mycket om att starta eget (beställt böcker, läst på internet osv...) och överallt står det att man ska göra en utförligt marknadsundersökning? Hur ska jag göra detta? Jag hittar mycket om hur Tv-spels marknaden går i USA men i Sverige har jag inte hittat någonting.

Känns svårt att göra en Resultatbudget när man inte riktigt har koll på hur mycket spel som säljs på den svenska marknaden idag. Och hur ens egna möjligheter ser ut.


Väldigt tacksam för svar, alla tips, råd, idéer och funderingar är välkomna!
[/quote]

Kan du inte fråga Bergsala och Nordisk film om hur det går och ser ut.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.