Har en kanon ide´........men

Skapad - Senast uppdaterad
Hallå allihopa!
Har en försäljningside som jag ej kan släppa och som jag tror stenhårt på.
Nämligen försäljning av ett mkt avnänbart bekämpningsmedel som dock finns redan men under ett alltför långsökt namn enl. mig.
Har kollat med kemikalieföreningen som måste godkänna alla kemikalier eller medel som säljs på marknaden och där finner jag inget problem, men har nu 2 val.
antingen så kan man höra med tillverkaren idag om man får använda deras medel och sätta sitt egna namn på detta??
Eller så ber man ett kemi-företag att framställa mitt bekämpningsmedel.
Affärsiden kommer riktas mot byggvarumarknader och dyl. som i sin tur säljer till privatpersoner.
Jag är inte rädd att outa min ide men problemet ligger i att hur ska man kunna få kontakt med inköpscheferna på tex Cheapy eller K-Rauta och hur ska man gå tillväga vid ett första samtal. Givetvis så måste man ju ha produkten framme vilket jagjust nu håller på att ta fram i olika storlekar samt tänkbart utpris till kund.
Men man måste ju ockå ha lite reklamställ samt marknadsföringen utåt sett har jag inte tänkt på så mkt än, måste man ta kontakt med ngn reklambyrå som har lite ideer eller vad tycker ni :blink
Inlägg: 8
#12003
Var och presenterade min ide idag för ett kemiföretag i kommunen och det var med ett STORT leende och förhoppningarna steg 300%.
De var jätteintresserade på min affärside och hade faktiskt tagit fram ett linande medel men hade ej tagit fram det mer än tiull test, de hade ju iofs ett stort intresse själva iom deras egna medelide och tänkte sig hjälpa till med bla marknadsföringen som ligger framför nu med stort F.
Kemisten skulle ta redapå lite mer om avgifter och minikvantiteter vid beställning.
Nu kan man ta sig en FET Ardbeg 10 till London Live 2130 :bravo
Inlägg: 758
#12004
Varför ska jag vara negativ och skriva att jag har dålig erfarenhet av kemiföretag
i synnerhet då man kommer med en kanonidé :nicka
Jag vill istället önskar dig lycka till på resan 😃
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 17
#12005
Har du redan ett registrerat företag?

Om du kontaktar mig kanske jag kan ge dig en offert på kemikalierna det gäller. Import från Kina och Indien. Finns inte kemikalien redan lagerhållen (osannolikt om den redan finns på marknaden) hos hos någon asiatisk producent så försöker vi få offert på produktion, men då skall det ju helst handla om rätt mycket...

Har du kollat patentläget? Kollat ansvarsläge ifall något går åt skogen? (giftigt?)

Hör gärna av dig via pm så kan vi diskutera vidare om du är intresserad.
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#12006
[quote author=Luckyman link=topic=3358.msg15392#msg15392 date=1199907547]
Nämligen försäljning av ett mkt avnänbart bekämpningsmedel som dock finns redan men under ett alltför långsökt namn enl. mig.

...
antingen så kan man höra med tillverkaren idag om man får använda deras medel och sätta sitt egna namn på detta??
Eller så ber man ett kemi-företag att framställa mitt bekämpningsmedel.

...
Men man måste ju ockå ha lite reklamställ samt marknadsföringen utåt sett har jag inte tänkt på så mkt än, måste man ta kontakt med ngn reklambyrå som har lite ideer eller vad tycker ni :blink
[/quote]

Det där skulle jag noggrannt först kolla upp så att du får tillverka annans kemikaliemedel. Alkemisten är inne på rätt spår och du bör försäkra dig om patenträtten.
Det låter trots allt som om det enda du vill tillföra är en ny förpackning och ett nytt namn på produkten att marknadsföra?

Nej du måste inte ta kontakt med en reklambyrå. Det finns enskilda reklamare/frilansare som man kan nyttja. Dock är fördelen med en reklambyrå att där finns en i regel samlad kompetens inom byrån som var och en kan tillföra sin spetskompetens i framställning av reklam för produkten och mot målgruppen. Man ska inte bli förvånad av att priserna kan vara dyrare på en större byrå för trots allt bär de ett stort ansvar och behöver täcka flera löner. Sedan att tillverkning av reklam för trycksaker eller annan digital form oftast rör upphovsrättskyddat material gör att man får räkna in i priserna att detta kan vara en extrakostnad, det är därför jämfört med ordinarie timpengar som reklambyråtimpengen kan verka lite högre än normalt. Dvs man betalar för att köpa exklusiva rättigheter och självklart det bör man se till att få papper på.

Reklambyrån är inte den sista kedjan du ska koppla ihop med din idé. Det är alltid bra att inte komma med kort deadline så att den kreativa processen faktiskt professionellt kan mätas av mot kriterier och sannolika effekter utifrån det marknadsunderlag och marknadsundersökningar som tagits fram.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 8
#12007
Nä då, det ligger inget patent på produkten och enl. kemikalieinspektionen kan man sälja detta medel under annat namn om användningsområdet är xakt detsamma. Men då måste jag ta den från min "konkurrent" och det känns ju lite fel alltså beställa medlet av min konkurrent på marknaden och sen sätta min egen logga eller ettikett och döpa den till vad nu jag vill ha för namn på produkten.
Istället har jag vänt mig till ett kemiföretag som ska ta fram min produkt dock xakt samma men enl. kemikalieinspektionen så blir den ej det utan man måste ha en anmälan på denna produkt också. Det kostar bara 10k
Inlägg: 17
#12008
Vad kostar bara tio tusen? Vad kommer kemiföretaget ta för det? Kan du inte visa lite kalkyler så kan du får lite mer kvalificerade gissningar/uppskattningar över hur god din idé är egentligen. Jag skulle t.ex. vilja veta mer över 1. vilken typ av kemikalie? Gärna namn, via PM om du tycker det behövs. (nej, jag kommer inte ge mig in i bekämpningsmedelbranschen) 2. Vilken mängd? 3. Vilket pris ligger konkurrenterna på? Vilket pris kommer du ta? 4. Vad är din konkurrensfördel? Enbart marknadsföring? 5. Skall kemiföretaget enbart skaffa fram kemikalier, eller skall de leverera färdigpackad produkt, redo för försäljning? (färdig produkt är sannolikt mer än aktivt ämne, dessutom)

Well, där har du lite mer frågor som behövs svar på för att få mer kvalitativa råd.
Inlägg: 8
#12009
Anmälan till kemikalieinspektionen för nytt ämne kostar i detta fall 10k, för det finns redan liknande medel godkända, hade det varit helt nytt för kemi så hade det kostat 30k.
Har pratat med dem om detta.
Håller som bäst på och väntar på lite siffror från kemiföretaget om aktuellt inköpspris för mig och min kvantitet, nu är det så att de har förpackningslinje och en ide har redan fallit in att det kanske kunde bli så att de förpackar enl. försäljning så slipper jag ta emot och förpacka om. detta gäller ju då större beställningar men iden är kanon om man kan få ngra större butikskedjor så levererar man till centrallager eller dirkt ut till butik och då handlar det om pall.
Men om man nu startar sajberaffär så behöver man ha ngn omförpackningslager och hämtadress-
Inlägg: 17
#12010
Hur har det gått med det hela? Intresserad att höra lite mer när du känner att du kan släppa lite på sekretessen... ;)
Inlägg: 8
#12011
Ska ringa kemisten imorron igen, han har då tagit reda på lite mer än förra veckan.
Om man skulle vilja ha ett "tvättmedel" så behöver man ej ngra tillstånd men det är jag inte intresserad av utan ett bestående skydd eller ett sk. bekämpningsmedel, då vill de ha in en anmälan som kemisten kommer hjälpa mig med att fylla i.
Har funderat mer kring mitt tillvägagångssätt och troligen så blir det att jag kommer köpa en domän och ge ut en hemsida för min produkt samt företeg.
Vill även ha igång en e- handel i samband med detta så att namnet kommer ut lite bland folk.
Iom att man har ett nuvarande jobb som tar mkt tid och starta ngt eget tar också mkt tid så för att komma igång blir det nog denna väg som blir aktuell.
Och till hösten eller om det drar ut på tiden till våren så blir det gasen i botten
Inlägg: 450
#12012
Har haft kontakt med ett företag i tyskland som gör alla möjliga bekämpningsmedel. Hör av dig om du vill ha kontaktuppgifter.
Inlägg: 450
#12013
Hur gick det med mitt tips?
Inlägg: 10
#12014
Tjena Luckyman,

Skulle vilja diskutera marknadsföringen närmare med dig, jag sitter idag på kontaktnät för heöa Byggvaru branschen, vi kanske kan hjälpas åt.

Maila genom Företagande så vi kan få kontakt.

Mvh

Marcus

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.