Marknadsundersökning hos stat och myndighet m.m.

Skapad - Senast uppdaterad
Jag har en affärsidé som jag skulle vilja testa. Jag kommer att erbjuda tjänster både till andra företag och även till myndigheter och kommuner t.ex.

Hur går jag bäst tillväga för att göra en marknadsundersökning?
Kan en webenkät vara något? Hur får jag tag i kontaktpersoner? Ska jag börja på ett litet område. T.ex. länet där jag bor? Eller ska man välja ut några områden i sverige som man satsar på?

Jag kommer mjukstarta företaget vid sidan om min nuvarande tjänst och det kommer inte krävas några större investeringar. Det handlar om att jag kommer agera som länk mellan personer som har möjlighet att utföra tjänster åt mina kunder. De tar betalt och jag tar provision för att förmedla kontakten och sköta marknadsföring osv. Lite som ett bemanningsföretag, men ändå inte :mrgreen:
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#12060
Marknadsunderskningen via enkät är bara del av byggandet av en marknadsföringsplan.

Där finns det olika sätt att gå tillväga. Är din tilltänka målgrupp sekundär och primär användare av nätet så går det att göra en webbenkät. Men du får större möjlighet att kommunicera med folk om du träffar dem personligen eller för dialog med dem i telefon. När du gör en enkät har du också utmärkta tillfällen att så frön av din idé till mottagaren.

Men du bör ha gjort en någorlunda egen analys först av marknadens behov, vilka målgrupperna är: ålder, kön organisationer, kanaler mm, samt hur målgrupperna lättast tar till sig av din information. Du bör också göra en konkurrensanalys.

Är du osäker på detta kan det ibland vara bra att använda sig av en extern marknadsförare och oftast väl värt varenda krona. Man får således också en utomstående persons syn på saken som i många fall kan vara av godo.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB

Må väl!
Inlägg: 2
#12061
Tack för svaret!

Det låter helt klart klokt att ta hjälp med detta. Hur får man tag i en marknadsförare och vad kan detta kosta på ett ungefär?
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#12062
Skickar dig ett privat PM med rekommendation.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.