Egen ide!

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 1
Vi är två chiks som i denna omedvetna stad om mode vill öppna en liten flashigare butik för mödrar och barn lite stilmedvetna 2000tals shop. Vi undrar hur man kan gå tillväga? Just för tillfället finns bara en affär med tredjedelen barnkläder(blommor och bamse) och en damaffär för kvinnor över femtio vi som är födda efter 70 saknar en liten mer erfaren epoksatsning för oss trendiga.
Inlägg: 7
#1247
Jo, jag skulle föreslå att ni gör upp en:-Affärsplan

-Marknadsanalys

-BudgetSen finns det självklart mer att göra men det beror lite på vilka förutssättningar ni har med startkapital och egen kompetens inom området.Någon annan med förslag?
et krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.

Besök oss på Konzult.se, där tar vi hand om dig!
andersb
#1248
Jag tror det viktigaste är att kolla om Ni har kapital osv för att finansiera en start av en sådan här rörelse. Sen är det nog väldigt viktigt att göra en marknadsundersökning.Vilken stad gäller det?
Inlägg: 15
#1249
Mathias skrev:
Jo, jag skulle föreslå att ni gör upp en:-Affärsplan

-Marknadsanalys

-BudgetSen finns det självklart mer att göra men det beror lite på vilka förutssättningar ni har med startkapital och egen kompetens inom området.Någon annan med förslag?


---------

Du har rätt - men sätt marknadsanalysen som nummer 1, tillsammans med en "SWOT"analys ur er egen synpunkt. Dvs vad är vi resp ev konkurrenter bra och dåliga på? Vad kan vi som gör oss mer "utstickande" än de andra?. Av det som faller till er fördel ska ni utveckla och ev göra något av. Erkänn för er själva vad andra är bättre på. Ska ni slå dessa för ni vara OTROLIGT bra för att ta över marknadsandelar. Lycka till!!!
Inlägg: 106
#1250
Affärsplan - ett tråkigt papper som garanterat saboterar kreativiteten och glädjen i en ny ide och som inte tjänar något syfte annat än att imponera på något räddhågset och tveksamt troll i bankpjamas, som alltid lever efter principen att aldrig ta chanser och bara lånar ut pengar till människor som kan bevisa att de inte behöver dem.Marknadsanalys - en plan där slutsatserna bygger på data och antaganden om konsumentbeteende som ingen lyckats bevisa och som hursomhelst inte är applicerbara på din ide, då de oftast handlar om tandkräm eller muttrar.Budget - en bunt fria fantasier där man plockar siffror ur luften om sin likviditet i december, fem år från nu, nedtecknade i kalkylark som bygger på felaktiga förutsättningar, återigen vars enda syfte är att imponera på ett tveksamt troll i bankpjamas.Så visst, de tre sakerna kan du skriva. Skojar bara, men det finns ett uns av allvar i ovanstående. 🙂De allra flesta böcker om marknadsföring och starta eget är skrivna av ekonomer. Ni som är ekonomer får inte ta illa upp nu, men ovanstående är faktiskt inte nödvändigt för att starta ett framgångsrikt företag. Det finns andra sätt.Som jag sagt i en annan tråd, har du kunder, så löser sig allt annat och att börja sitt företagande med att hitta kunderna först är nog alltid bäst. Så affärsplanen, marknadsföringsplanen och budgeten kan förutom att tillföra ett stort element av tråkighet till entreprenörsskapet också ge dig möjlighet att tänka igenom din ide och räkna på om den fungerar men ägna den inte mera tid än nödvändigt. Har du inte för avsikt att söka starta eget-bidrag eller banklån kan du helt enkelt strunta i att göra dessa.Men innan du har testat affärsiden i en liten skala finns det inget sätt att veta om affärsplanen, marknadsföringsplanen och budget stämmer. Det finns mycket som kan se bra ut på papper men som inte fungerar i praktiken och förstås tvärtom, alla siffror kan vara helt fel men två dynamiska människor kan få det att fungera i alla fall.Så den verkliga frågan för er som tänker starta något är: Har ni idag ett antal människor som kan tänka sig att köpa av er?Känner ni idag 10 mammor som vill ha köpa en vacker klänning av er för 2000:-, så kan ni börja med det! Man behöver inte lokal, telefon, visitkort, budget på fem år, brevpapper och en massa annat för att testa en affärside. 🙂Känner ni inom ett år 100 mammor som kan köpa kläder för 5000:-/år (ca 420🙂 per månad, så är det er ram för ert första år. Alla era kostnader, löner, inköp, eventuell lokal, marknadsföring, skatter mm, skall hamna på mindre än 500.000:-, målet är ca 80-90% av det.När ni sålt denna första klänning, kan du göra om det? Kan ni göra om det femtio gånger i rad?Det som talar för er ide är just att ni har sett att det finns ett behov av något som ingen verkar fylla. Det kan bero på två saker:1. Det går inte att fylla detta behov och tjäna något på det.2. Här finns ett behov att fylla som man kan tjäna pengar på och ingen har sett det.Lycka till!
Mitt företag: [URL=http://intelligentmammals.se/]www.intelligentmammals.se[/URL]
Min bokföringsguide: [URL=http://bokforamoms.se/]www.bokforamoms.se[/URL]
Min roliga tvåspråkiga blogg: [URL=http://alltommig.nu/]www.alltommig.nu[/URL]
Inlägg: 187
#1251
Skrattar gott åt Taz_1999: s välskrivna inlägg, Ditt inlägg kan man nog diskutera med redan etablerade affärsmän/kvinna, men är man ny för dessa starta-eget-tankar bör man nog gå igenom dessa tråkiga steg först, för att senare konstatera att man inte är eller kommer att bli ett miljardföretag, och inte behöver maximer varje krona. Är man ny så bör man nog veta vad man ger sig in på och det får man om man tänker, Affärsplan, Marknadsanalys, Budget mm,

mm.det är ungifär som i grundskolan, man satt där och undrade vad man skulle ha matten till, vad är 8x8?, jag gav väl fan i vad 8x8x är! men vad man lärde sig är logiken/tänkandet bakom mattematiken. Så är det också i affärsvärden.

Men jag håller med Taz_1999, ta inte allt så allvarlig, men lär dig grunderna först.
Frilansande människa
Inlägg: 3
#1252
Visst har Taz_1999 en lite poäng, men notera att det du gör i slutet är just en marknadsanalys...Jag tror marknadsplanen har två syften, först att presentera affärsiden för kompanjoner, leverantörer, hyresvärdar och finansieringen. Men främst att man faktiskt tänker igenom vad är det som jag ska tjäna pengar på och är det realistiskt. Man upppmuntras att vrida och vända på problemen och formulera vad man ska göra. Visst är det svårt, för att inte säga omöjligt att förutse det. Man ska komma ihåg att marknadsplanen inte är skriven i sten. Ska man starta ett handelsbolag är man sannolikt beroende beronede av kredit hos leverantörer och av startkapital.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.