Facklitteratur för studenter utomlands

Skapad - Senast uppdaterad
Jag har funderat på att starta ett eget 'mindre' företag vid sidan om studierna. Jag kom på en ide som jag tror kan funka...

Jag studerar medicin utomlands, dit allt fler svenskar vänder sig till för läkar- och tandläkarstudier. I staden där jag studerar är det väldigt svårt att få tag i bra engelska medicin böcker och man får oftast beställa från en internetshop (leveranstid på 2-4 veckor) eller hämta med sig som flygbagage (många medicinböcker väger ett antal kilo).

Samtidigt finns det flera professorer i Universitetet som skrivit eller sammanställt böcker som endast finns tillgängliga på Universitets bibliotek...

Min tanke är att starta någon slags bokhandel (butik eller internetshop) för medicin studerande utomlands (Rumänien och Ungern), där jag har samlat ihop de mest användbara och kända böckerna inom medicinsk facklitteratur.

Vad tycker ni?
Inlägg: 305
#18670
Låter som en bra idé!

Börja med att försöka få ut litteraturlistan för olika kurser. Fråga lärarna om de ofta byter ut kurslitteraturen.
Du kanske kan skapa paket som studenterna får köpa.
Något som också kan fungera är att om folk inte vill köpa nya böcker så kan du sälja begagnade (köp tillbaka böckerna efter kursens slut för halva summan eller något liknande).

Det enda stora problemet är ju att du måste köpa in böcker på lager. Börja då med de mest populära och som du vet kommer fungera. Gärna en bok som precis kommit ut med en ny revidering så att du inte står där med 30 böcker för 1000 kr st som ingen har någon användning för.
Inlägg: 321
#18671
Raderat! (fick dåligt samvete...)
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.