Internetbutik för spelrelaterat innehåll

Skapad - Senast uppdaterad
Hej!

Jag är i tankar om att starta företag, men jag har lite funderingar om det ena och det andra.

Idé: Kanske inte så orginell egentligen, men jag har en hemsida där jag tänker sälja 3D modeller och dylikt till spelskapare.
Allt sker elektroniskt, köparen betalar via PayPal med kort eller PayPal konto, direkt efter att köparen godkännt köpet så levereras produkten till deras email.
Jag har även två till killar som också producerar spelrelaterade produkter.
De får i princip allt som deras produkter drar in, jag tar en liten del för adminastrion etc.

Marknad: Förvånadsvärt stor, jag har hittat en del spelmotorer med större delen yngre användare som inte kan göra sina egna modeller och dylikt.
Även mer etablerade spelskapare är på jakt efter färdiga modelelr då det kan vara billigare än att anställa någon som gör det åt dem.
Större delen av kunderna befinner sig utanför sverige och EU.

Är det någon här som startat en egen internetbutik vill jag gärna veta i princip allt ni har att berätta.
Jag är relativt ny inom det här med företag, och har egentligen inte varit aktiv i yrkeslivet eftersom jag fortfarande studerar.

Alternativ: Skulle det gå att räkna detta som en hobbyverksamhet istället? Eftersom att detta är vad jag gör på fritiden? Jag vet att man fortfarande måste skatta osv, men det låter nästan lättare.


Joakim Olsson
Inlägg: 90
#18822
Det är en hobby så länge du inte drar in pengar för det.

Så här står det på Wikipedia:

En hobby är en aktivitet man utför på sin fritid för nöjes skull.

Får man betalt för detta, har man tagit det första steget från hobby till arbete. En hobby, till skillnad från arbete, innebär inget tvång, utan baseras på frivillighet. En hobby kan dock övergå i mani, och då upphör frivilligheten.

Det är vanligt med föreningar för specifika hobbys där personer med samma intresse kan mötas. Dessa föreningar kan även ingå i större förbund, exempelvis Sveriges Schackförbund eller Sveriges roll- och konfliktspelsförbund.
Stefan Olin

Det finns inget jag inte kan, bara saker jag inte har lärt mig än!
Inlägg: 4
#18823
Men detta är vad jag har hitta på skatteverket, och jag får det till att man kan tjäna pengar på sin hobby så länge man beskattar vinsten.
http://www.skatteverket.se/blanketterbroschyrer/broschyr/info/344.4.39f16f103821c58f680007485.html


Men om jag istället registrerar F-Skatt, vad bör jag tänka på då? Jag har inte fått något riktigt klart svar från skatteverket.
Inlägg: 3
#18824
Jag vet inget om hur man startar ett företag men tycker att iden kan fungera. Har en kompis i Spanien som gör mer eller mindre samma sak. han tjänar inte mycket men har ständiga inkomster och han spenderar inte heller hela dagar med det, även har ett annat jobb.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.