Startsida

Alternativt namn till Familjecoachen

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 4
Nedan vad jag vill med mitt företag:

Familjecoachen i Norr utvecklar och genomför samtal, föreläsningar och kurser för föräldrar som vill utveckla såväl sitt inre ledarskap som sitt föräldraskap samt för företag som har ett helhetsperspektiv på sina medarbetare. Familjecoachen förmedlar färdigheter som går att använda i alla relationer eftersom de har grund i ömsesidig respekt. Deltagarna ökar sin medvetenhet om olika samband och kan finna sina egna lösningar – bli sin familjs familjecoach. Målet är att få en familj som fungerar som en inspirations- och energikälla för alla medlemmar. För företag blir effekterna medarbetare som genom fungerande familjeliv kan prestera bättre på arbetsplatsen. Genom ringar på vattnet nås slutligen slutkunden och påverkar företagsutvecklingen positivt.

Finns det något förslag till företagsnamn förutom Familjecoachen. Jag har fått respons att det kan kännas kränkande att företaget köper in tjänster från en familjecoach till sina medarbetare. Min tanke att alla kan vara familjecoacher är inte självklar.

Tack på förhand
Inlägg: 758
#19422
Förslagvis, så behåller du "Familjecoachen" med målgrupp familjen.
Starta sedan ett företag till, med ett annat namn, där du vänder dig mot företagen.
Det finns säkert en smidig lösning på hur man löser det rent pappersmässigt.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 4
#19423
Tack för svaret. Jag ska fundera på det där med två företag. Kan bli lite extra pappersarbete och svårare att få ihop det med ekonomin eftersom privatkunder är en grupp med mindre köpkraft en företagskunder.

Jag har tänkt att utveckla ett eget koncept där Familjecoach är målet med kursen. Att var och en kan bli sin egen familjecoach.

Jag ska ta reda på av mina tidigare kunder hur de  har upplevt namnet.

Helst skulle jag vilja ha ett företagsnamn som inte begränsar mig. Jag älskar att utvecklas och det är svårt att veta vart jag är om några år. Förbättrade relationer mellan vuxna och barn behövs på otroligt många områden tex skolor. Då passar ju inte familjecoachen utan det behöver vara något annat.
Inlägg: 4
#19424
Lite fler ord för att beskriva mina tankar.

Medkänsla compassion
tre ringar (Jaget, familjen, arbetet) – helhet
helhjärtat
Självständig – independent
samarbetsvillig
teamwork
cooperate cooperating
responsibility
self esteem
self knowledge
självtillit selfconfidence
självförtroende confidence
modet courage
internal motivation
pleasant trivsam
confident
vägledare  counselors
insikt insight
Alla är unika
awareness medvetenhet
reflektion reflection
ömsesidig respekt mutual respect
ömsesidighet reciprocity
Proactive parenting
Värdegrund
counselors

Namnförslag:
4relations
Solutions4u
Insights4u
2-gether
Contactivate (konstruerat ord av contact activate communicate)
Contact
Communication
Inlägg: 5
#19425
Jag har inget bra företagsnamn, men jag tycker att du ska komma på ETT företagsnamnn, ingen idé att ha två företag.

Men sen erbjuder du (minst ) två olika TJÄNSTER/PRODUKTER och där kan Familjecoachen vara ett bra namn på produkten till familjer. Och sen har du ett annat produktnamn, typ Ledarskapscoachen eller liknande, som du säljer in till företag.

Innehållet i de två produkterna kan vara väldigt lika, men du förpackar dem med två olika namn som tilltalar varje målgrupp.

Det övergripande företagsnamnet kan vara nåt mer allmänt i stilen "Coaching Sweden AB" - OK just det var kanske lite färglöst, men det kan vara bra att ha ett mer allmänt företagsnamn, så att du kan införa nya produkter under det senare, alltefersom du kommer på & utvecklar dem. Senare kanske du erbjuder "Kärlekscoachen", "Husdjurscoachen"... etc etc.

Lycka till med allt!

Mats
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#19426
Du tänker lite bakvänt.

Dela upp det istället skapa ett varumärkesnamn och placera det med underrubriker exempelvis som nedan:

MAMAMIA              MAMAMIA
Familjecoach          Företagscoach
Må väl!
Inlägg: 4
#19427
Tusen tack för alla svar. Jag uppskattar verkligen alla idéer. Har sedan sist blivit anlitad som medlare i äktenskapssamtal vilket varit väldigt givande. Hjälp med kommunikation mellan parterna har varit i fokus. Jag tror absolut att jag ska ha något mer generellt som namn så att jag inte begränsar min verksamhet som kan bli hur stor som helst. I dagsläget har jag valt att använda mig av mitt eget namn tillsvidare. Kommer gå coachutbildning så något med coach blir det säkert eller något med kommunikation eller relationer.

Tack igen.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.