möbelfirma

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 1
Hej det är så att jag fick en briljant ide idag. Den går ut på att tillverka en speciell sort möbel som jag inte vill avslöja riktigt än 😃 jag tänkte att jag beställer delar från något företag (träskivor) och sedan sätter ihop de hemma och säljer det på blocket. Vill starta litet och bygga mig upp genom att bygga en och sen sälja och köpa två och sälja osv…  är det en bra ide eller ska jag slå på stort med lager och allt ?

Undra också om transport: för om jag ska bygga de hemma då kommer den vara ungefär 200cm i höjd och ca 50 cm i bred och väga 7-10kg och jag undar hur mycket skulle det kosta att transportera möbeln. Och jag kan inte skicka den i delar för att skälva iden är att den ska vara ”plug and play”.

Inlägg: 1165
#20413
Liten skala låter vettigt...

Frakten kommer nog att kosta en del. Jag skulle tro, utan att veta säkert, att Schenker och Posten är de som är mest lämpliga att prata med vad gäller frakt av dessa saker. Eftersom det inte är så tungt borde man kunna komma ned i 200-250kr + moms/enhet inom Sverige.
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#20414
När det gäller frakter tar man igen på gungorna vad man förlorat på karusellen. väger det lite tar man volymvikt omvandlat till kilo. Med 40 år som inredare kan du få lite råd om du inte vill visa det här.  Det är alltid bra att börja i liten skala men frågan är bara hur liten?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 321
#20415
Kan du inte låta köparen slutmontera möbeln själv? Då tar den säkert mindre plats och blir billigare att transportera.

Detta har ju fungerat ganska bra för Kamprad...


Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.