Problem med företagsnamn

Skapad - Senast uppdaterad
Hejsan,

Jag är helt ny här och har hittat mycket matnyttigt på detta forum som kommer att hjälpa mig i framtiden och det är jag tacksam för.

Mitt problem liksom många andras problem är att komma på ett kreativt företagsnamn så därför kastar jag ut en förfrågan här om förslag.

Företaget som ska startas har redan en kund och det handlar om försäljning av tjänster mot företag i nuläget, men jag vill inte låsa mig och ha ordet försäljning i namnet då det kan bli aktuellt med andra uppdrag och ideer i framtiden.
Kunden i fråga håller förutom tjänsten som nu är aktuell på med rekrytering och utbildning m.m och vi har talat om ett samarbete även på den fronten.

Alla förslag mottages tacksamt och det kan vara fantasiord med, jag vill bara ha ett gäng förslag att jobba vidare med.

Tack på förhand!

Fredrik
Inlägg: 321
#22605
Hej Fredrik!

Det fina med det här forumet är att det nästan alltid finns någon eller några som vill hjälpa dig. Men för att kunna ge förslag till ett företagsnamn som passar just ditt företag, behöver du berätta mer om vad du kommer att syssla med. Vad är speciellt för just ditt företag, vad är din styrka jämfört med konkurrenterna osv.

Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
Inlägg: 3
#22606
Hej Filibastis och tack för ditt svar.

Det enda jag vet just nu är att vi kommer att sälja en tjänst till företag, föreningar och organisationer som kommer att hjälpa dom att synas i sin marknadsföring och göra dom mer lättillgängliga.

Men vi kommer även att ta på oss andra säljuppdrag i framtiden och då är det inte säkert att det är marknadsföringen för dom tilltänkta kunderna som står i fokus.

Som jag skrev så finns det även en chans att vi ger oss in i rekryterings och utbildningsbranchen med våran nuvarande kund och det är lite därför som jag inte vill låsa namnet på företaget till något som bara har med försäljning eller marknadsföring att göra.

Basen för företaget blir i Skellefteå, men vi kommer att jobba över hela Norrland.

Lekte ett tag med tanken Daoke Group men det låter kanske inte så bra i tal...

Hoppas detta kan hjälpa er idesprutor här på forumet.

Fredrik
Inlägg: 1165
#22607
Det fasta verkar vara att ni har Norrland som arbetsfält, och kan tänka er att göra en del, att vara en resurs och bollplank. Då spottar kreativitetscentrumet ut följande grundförslag. Det går nog att spinna vidare på dem.

Nordresurs
Vida vidder
Polarresurs
Arctic Resources

Något man inte skall underskatta är namn som tas från någon mindre ort som man kommer ifrån. Bygdsiljum är t.ex. en personlig favorit vad gäller vackra namn på byar och orter, men det finns ju en del att välja mellan säkert.

Daoke är ett ord som är svårt att uttala, och det skall man nog hålla sig ifrån.
Inlägg: 151
#22608
En annan grej är ju att sätta ordet "konsult" efter ett ord. Det brukar fungera relativt bra, ordet konsult täcker in det mesta. Exempel:

Nordkonsult
Dina initialer-konsult (ex. AB Konsult)
Swekonsult
MVH Richard Andréasson

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.