Starta administrationsföretag

Skapad - Senast uppdaterad
Hej !

Har efter att pluggat systemutveckling funderingar att starta ett litet administrationsbolag.
det innefattar i detta fall adminsitration i små företag (kontor, IT).
Jag har 25 års erfarenhet från systeminförande i små företag, bokföring och övrig ekonomi, systeamadministration - säkerhetsfrågor, backuprutiner osv. Har marknadsekonomisk utbildning, startade en modebutik som 17 åring så jag lärde mig tidigt företagandets villkor osv. Kan hantera och utföra marknadsinformation tex.
Brukar hjälpa mina bekanta som har små företag med datorn..
Jag brinner för min idé jag,  jag vill arbeta med små företag och i ett mer helhetskoncept. Det kan gärna vara större geografikst.
Men som alltid är man lite osäker om ide´n håller.
Inlägg: 720
#23123
Både ja och nej på frågan om idén håller. Ja, eftersom vi själva jobbat efter samma koncept i snart 20 år.
Nej, elller snarare nja, beroende på vad du menar med små företag. Menar du mikroföretag så kan du aldrig få lönsamhet i någon helhetslösning för dem, de flesta bolag i den storleken har alltid någon bekant eller släkting som hjälper till gratis och där sedan istället problemen hamnar i ditt knä när det visar sig att grannens pojk kanske inte riktigt kunde allt det där de trodde.
Pratar du istället de definistionsmässiga små företagen så är saken en annnan. Där finns en marknad och där kan du få lönsamhet såvida du verkligen besitter några kunskaper som bolaget är beredda att betala för. Här är det rent företagsekonomsiska aspekterna betydligt viktigare än i de flesta mikroföretag där personkemin/kännedomen kanske många gånger går före rena faktan om huruvida man ska lägga ut något på entreprenad eller ej.
Inlägg: 3
#23124
Javisst, det är ett vanligt scenario, det du svarat, tack.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.