Idénu

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 1
Anledningen till att den här tråden är postad här och inte i feedback är för att jag vill veta om idén håller för att skapa ett företag kring idén och få reda på vad andra tycker om idén i sig, inte om sidan.

Jag har försökt att spåna på en idé jag har suttit och spånat på nu i ungefär en månad. Tanken är den att jag försöker att utveckla en tjänst som i grund och botten ska användas till att sammankoppla innovatörer med utvecklare (i sin grund).

Jag kom på idén när jag själv behövde någon liknande service, och när jag inte kunde finna någonting som ens var i närheten av vad jag ville finna så undrade jag varför ingen kommit på det tidigare.

Inte långt efter det så stod en betaversion av tjänsten uppe på en temporär domän och vad jag just nu försöker med är att se om det finns något behov av en sådan tjänst på marknaden.

Så tjänsten strävar efter att ge innovatörer möjlighet med mer eller mindre ingen budget alls kunna få kontakt med olika sorters utvecklare för att exempelvis gå ihop till ett företag tillsammans, eller att sälja vidare idén till utvecklare.

Jag ser redan nu problemen som skulle kunna uppstå i form av kompetensbrist, hur många är just nu arbetslösa med utbildning inom olika yrken? Hur många som har arbete är villiga att gå in på sidan för att uppsöka en idé och kanske sluta jobba på sitt nuvarande jobb, eller att ha idéutvecklandet som en sidosysselsättning?

Men man vet också att stora företag också tycker om innovativa personer, så finns det en möjlighet att dem också skulle kunna titta in för att kanske erbjuda anställning till människor som har gett ut sina idéer där? Skulle det fungera internationellt?

Det finns många frågetecken med tjänsten, och det var därför jag letade efter någon att vända mig till. Om tjänsten skulle varit populärare så kanske jag till och med skulle kunna utnyttja den för att få hjälp. Men nu hade jag inte den möjligheten, jag är dock fast besluten att försöka ge andra innovatörer den chansen genom tjänsten.

Så nu frågar jag er alla här på Företagande, hur stort behov kan det egentligen finnas av en sådan här tjänst? Hur känns idén för er? Alla former av feedback tar jag gladeligen emot då jag känner mig halvt beroende av den i det här skedet.
Här ligger tjänsten för tillfället:
http://donoprograms.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.