hjälp med starta butik

Skapad - Senast uppdaterad
hejsan. jag är 20 år gammal och jag kan inte så mycket om företagande men jag kan lite grann och jag försöker lära mig om lite allt möjligt. nu till saken. jag vill verkligen öppna en jaktbutik, inte nu men om 3 år kanske. inte vet jag. jag vill gärna lära mig så mycket som möjligt innan. jag är själv väldigt jaktintresserad och känner att jag skulle vilja ha en egen butik, för jag tror att brinner man för något så kan det funka om man har riktig kunskap. men hur funkar det när man ska köpa in vapen? jag menar gevär kostar kanske i snitt säger vi 15 tusen nya, och ska man ha något vidare utbud så bör man ha kanske 150 vapen till en början, då är det vapen för 2 miljoner och 250 tusen. och det e ju bara en liten del av allt som kommer kosta. ska en bra lokal. och massa saker. jag måste med andra ord kanske låna över 3 miljoner då eller för att börja? har ni några tips. kan man låna vapen av någon annan butik och få vissa procent om man säljer. tacksam för hjälp
Inlägg: 758
#24010
Lämpligt är väl att du har ett litet urval av olika vapen typ 40 stycken och sedan ta hem på beställning om kunden efterfråga något speciellt.
Lokalen däremot finns det mycket höga krav på - En lämplig lokal kan vara ett nedlagt bankkontor eller liknande.
En vapenaffär kräver "ballar av stål" och en hög säkerhet.
Ungefär så..
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
#24011
jo de e sant. men oftast vill man som jägare gärna känna på geväret och lite sånt innan man köper det så då kan det ju bli krångel. är det möjligt för som i min ålder att få ta så mycket lån, för det känns ju som om det kommer kosta en del. ska man hyra eller köpa en lokal? har någon något tips där jag kan fråga någon som har startat en jaktbutik, vet ni någon som har gjort det så man kan fråga denna person hur han gick till väga
Inlägg: 632
Tack mottaget: 2
#24012
Det är nog väldigt svårt att få tag i ca 3 miljoner i lån bara för att köpa in lager.

Är det verkligen nödvändigt att ha 150 vapen i lager redan från början? Blir det någon värdeminskning på vapen? Hur mycket pengar kan du tjäna på varje vapen? Vart ska du ha din lokal, i en storstad eller på en mindre ort?

Det finns mycket att tänka på, kommer du ha tillräckligt med kunder, kunna sälja tillräckligt mycket för att ha råd med lön till dig själv och en lokalhyra på ganska många tusenlappar i månaden?

Ska du köpa in så mycket vapen måste du nästan veta att du kommer sälja x antal vapen varje dag. Förlåt om jag är negativ, men det är nog svårt att starta upp en sån här verksamhet i så stor skala direkt.
#24013
jag är också negativ och det e de som gör att man ger upp tror jag eller att man e för feg för att satsa. butiken kommer inte va i någon storstad men, som jag fattat det och märker lite själv så åker gärna jägare ett par timmar för att ta sig till en bra jaktbutik. det finns ju några jaktbutiker och det är mer butiker som ligger i små städer eller små byar än storstäder faktiskt. jag vet inte hur mycket vapen jag måste börja med men det e ju ammunition och jaktkläder och allt som måste köpas in. jag vill ju gärna syssla med detta om nått år. vet inte hur mycket man kan tjäna på ett vapen men dom e ju oftast inte så billiga. beror ju på vad man är ute efter. men en bra fungerande bössa får man betala runt 10 000 ungefär. hur ska jag komma vidare med detta för att få veta om det kommer funka. hur ska jag veta vart jag ska köpa in vapen ifrån. vart ska jag börja?
Inlägg: 758
#24014
Du kan ju alltid fråga dessa, hur dom gjorde

http://www.keld.eu/vapenhandlare.htm
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 1165
#24015
Att vara företagare är lite speciellt. Även om det finns undantag så kräver det lite disciplin, en utomordentlig påhittighet, en förmåga att se framåt mot utsatta mål och kunskaper för att gira runt problemen som dyker upp på vägen mot målen.

Jag tror du kanske skall börja i en lite mindre skala. Börja t.ex. med jaktkläder i en webshop på nätet (jägare blir glada om de slipper åka 15 mil till en bra handlare om de kan få det hemskickat istället). Du får då hela Sverige som upptagningsområde. Komplettera med att åka runt på några marknader i skogslänen.

Du tar dig då successivt in i branschen, får kontakter och gör dig undan för undan ett namn hos de kunder som väljer dig. Sedan kan du ju komplettera med vapenvårdsprylar, måltavlor, knivar etc innan du tar tag i de verkliga hårdvarorna, vapnen och en butik med tillhörande serviceverkstad. Då har du förhoppningsvis några års erfarenhet av prickfritt företagande, du har gjort dig ett namn, du har visat att du kan branschen. Då är det svårt för polisen att neka dig tillstånd att inneha vapen som vapenhandlare. (Jag tror nämligen att det blir ett problem om du skulle söka idag).

När det gäller lager och liknande så antar jag att leverantörerna står för en hel del av många lager eftersom man ju inte skickar vapen hur som helst, men som vid allt företagande är det inte fel att ha en bra slant att pytsa in själv. Många företag som går i konkurs gör det för att skuldbördan i förhållande till det egna kapitalet var för stor.

Du kan redan idag börja förbereda dig genom att låna böcker på biblioteket om bokföring och grundläggande företagsekonomi. Kanske känner du någon i din närhet som är företagare, och som du kan få intervjua en timme för att få lite tips om hur man kommer igång. Jag vet inte hur du har det på utbildningsfronten, men det är ju aldrig särskilt tungt att bära på mer kunskaper genom livet. En utbildning som civilekonom, jägmästare eller civilingenjör kan ju aldrig vara fel i ditt fall. Eller åtminstone några högskolepoäng på kurser som ingår i dessa utbildningar.

Lycka till och ställ gärna mer frågor om du kör fast på detaljer.

#24016
tack så mycket för svaren. hör av mig igen om det är något.
Inlägg: 11
#24017
Till att börja med så ta ett jobb eller erbjud dig gratis att jobba i en jakt butik , då säljer mer än vapen så är jag ganska säker på att de har sin stora inkomst på kringartiklar som också skall lager hållas.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.