Startsida

Skulle ni anlita mig - redovisning

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 1
Jag har under flera år varit sugen på att starta eget företag inom redovisningsområdet, inkl rådgivning och deklarationer.

Jag är civilekonom, har jobbat på kronofogden, skatteverket samt på en av sveriges största redovisningsbyråer.

Tanken är att jag ska hjälpa till med löpande bokföring, upprätta bokslut, deklarationer, kontakt med myndigheter, svara på frågor o dyl.

Som person är jag ambitiös och jobbar snabbt. Jag har kontakter på samtliga av mina tidigare anställningar. Mitt mål är att kunden snabbt ska få svar på sina frågor. Det jag själv inte känner till, kollar jag upp.

Så, skulle du anlita mig? Finns det behov av en mindre och personlig redovisningsbyrå där varje kund är unik och speciell+
Inlägg: 321
#24328
Vet inte....om jag anlitar dig vill jag vara säker på att du är på MIN sida och inte på SKV's sida. Jag vill inte betala så mycket skatt som som möjligt, utan så lite (inom lagens gränser). Det kan finnas en risk att kunder är rädda att du kommer vara alltför lojal mot Skatteverket.

Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
Inlägg: 1165
#24329
Det finns ganska många små och personliga redovisningsbyråer i de flesta städer. I den stad där jag bor brukar jag säga att det går i alla fall 13 på varje dussin.

Själva bokföringen och redovisningen är det förmodligen inte så mycket som skiljer byråerna åt, utan vad man som företagare har att välja mellan är vad de kan förutom bokföring och redovisning, och i viss mån hur deras modell för att ta betalt ser ut.

Med din bakgrund tror jag att det finns en del områden där du kan höja dig lite över mängden normala bokförare.
- Hantering av inkasso och osäkra fordringar, samt kreditgivning.
- Koncernredovisning med utländska bolag
- Internprissättning vid handel mellan svenska och utländska dotterbolag
- Värdering av företag vid överlåtelser och generationsskiften
- Filialer till utländska företag
- Bolag som har planer på börsnotering eller vill smycka upp sig inför en försäljning

Hittar du bara dina USP:ar (Unique Selling Point) så är jag övertygad om att det finns efterfrågan på dina tjänster i segmentet med företag som har från 5-10  och uppåt 50-100 anställda där man i allmänhet inte har någor controller, företagsjurist och liknande anställda.
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#24330
Håller med Swetrot, nischa dig och hitta egna områden där du står ut. Jag skulle absolut kunna tänka mig att anlita dig under förutsättning att den personliga biten fungerar.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.