Startsida

Lite feedback på min idé

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 2
Hej på er!

Första inlägget av mig på detta forum, har dock varit en flitig läsare.

Min affärsidé är relativt simpel, det handlar om att jag hyr ut mig själv till en början till olika jordbruk/lantverksamheter inom mitt län. Ungefär som en modern dräng :roll:
Först och främsta målet är att fylla min kalender med jobb och inkomst dvs…

Jag kommer att driva detta som enskild firma då jag egentligen inte har stora investeringar att göra förutom bilkostnader(bränsle, däck, olja, reparationer etc). Och skulle jag utveckla firman med maskinpark o dyl så kommer jag nog ta in en delägare istället för att anställa och omforma firman till ett AB.

Jag arbetar som Produktionsledare idag inom tillverkningsindustri så vanan att hantera människor/budget och utveckling har jag, men brinner för lantbruk då jag är uppvuxen på landet! Men jag vill inte stappla in i något oplanerat och riskera hela min ekonomi, därav så är jag fortfarande i planeringsstadiet i skapandet av mitt företag.

Vad jag tänker erbjuda är följande i grova drag! Varje punkt har flera subkategorier vilket ni säkert förstår.
- Maskinförare
- Fodring
- Betes rensning
- Staketbygge alt reparation
- Övrigt gårdsarbete
- Tillgänglighet! (När hörde ni en lantbrukare åka på semester senast?)

Jag uppskattar antalet lantbrukare till ca 4000 st inom Östergötlands län (baserat på antalet som sökt gårdsstöd 2008) Så behovet av en extra resurs någon gång i månaden måste finnas hos flera, framförallt de ”tråkiga” jobben samt toppar vid höst/vår bruket!

Hur når jag ut till dessa för att verkligen säkerställa att detta behov finns?  Har ni något tips om detta? Brev, telefonkontakt, undersökningar etc etc?

Och slutligen, vad tror ni om idén i sin helhet?
Inlägg: 44
#24374
Hej!

Jag har aldrig arbetet inom lantbruk så jag vet inte om det finns behov eller inte men det fungerar ju i alla andra branscher så varför inte. Du bör ringa och fråga flera bönder för att se om det finns något behov och sedan vad de kan tänka sig att betala. Att skicka brev eller e-post ger för låg svarsfrekens så glöm det.

Vad ska du göra när det är lågsäsong?

Mvh
Marcus
Mobilanpassad Hemsida - www.marcusk.se
Inlägg: 305
#24375
Finns en klassisk historia (kommer inte alls ihåg detaljerna så bare with me) om en säljare av plogar.
Han lyckades komma in till en bonde och gav honom ett riktigt bra pris och suverän service. Bonde köpte plogen och säljaren dokumenterade så mycket som möjligt med foto och intervju med bonden, som var så överdrivet glad.
Sedan skickade säljaren brev till närstående bönder och informerade om vad grannen precis köpt och hur glad han var. Eftersom det var en granne och de visste vem det var så blev de ju mindre suspekta till säljaren kom.

Kontentan av denna historia (som egentligen inte är så bra) är att man ska bygga på rekommendationer och mun-till-mun metoden. Om du är uppvuxen på en bondgård. Börja med grannarna du känner. Gör ett bra jobb och bli rekommenderad.

Bönder börjar ju bli moderna. Skapa en hemsida (om den inte redan finns) där man kan kryssa i vad man vill ha hjälp med, vart man befinner sig i landet och datum. Sedan så visar hemsidan hur mycket det kommer kosta. Bara trycka på beställ sedan.
Inlägg: 2
#24376
Halloj igen!

Tackar för svaren!

Som ni skriver är det nog bäst att plocka upp telefonen för att göra en rejäl undersökning hurvida behovet finns. Kan ju vara vettigt för att få en bra uppfattning om hur mycket jag kan ta betalt dessutom.

På något sätt skall jag gå igång med detta!

Hälsningar
/Tommy

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.