Bredda sortiment

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 216
Tack mottaget: 6
Jag har tänkt sälja knivar på nätet och har fått tipset här på forumet att det är bättre att hålla sig till knivar istället för att bredda sortimentet i framtiden.
Borde man inte nå ut till många fler kunder med annonserna om man har ett bredare sortiment? Det finns inte så många tidningar, webplatser m.m. som handlar specifikt om knivar utan det kan t ex vara friluftsprodukter. Man betalar ju inte mer för en annons om det står i den att man säljer knivar, fiskerullar, gpser, ficklampor m.m. än om det bara är för knivar men man borde få mycket mer besökare med bredare sortiment.
Inlägg: 758
#24604
Om du ska sälja knivar som kostar 3000: - så kommer du att
svälta ihjäl i brist på kunder.
Det kommer också att ta många år innan du bygger upp ett förtroende
för din verksamhet som gör att folk våga handla av dig med dessa priser.

Restauranger är fattiga och lär inte köpa några knivar och de krogar
som har råd, har ofta gratis redskap från tillverkaren.
Privatpersoner köper färdiga knivblock för 100: - inkl. brynstål.
Ungefär så....

Att bredda sortimentet är i ditt fall inte bara nödvändigt!
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 216
Tack mottaget: 6
#24605
Jag undrade om det inte är bättre att bredda sortimentet för att man når ut till fler med samma annons, det finns inte så många tidningar och webplatser att annonsera i som bara handlar om knivar utan det brukar vara bredare som friluftstidningar m.m.
Inlägg: 1165
#24606
Man måste vara duktig på det man gör, och det behöver finnas ett tänk bakom. Vad som helst går inte att kombinera.

Men säljer du idag exklusiva friluftsknivar är det kanske idé att plocka in ett större sortiment av knivar, typ Victorinox. Det är logiskt och ett avgränsat sortiment som du rimligen behärskar och som dina kunder kan tänkas uppskatta. Men fiskeredskap?

Det finns massor av mycket specialiserade och duktiga handlare på nätet av fiskeprylar, och skall du ge dig in där behöver du ha ett komplett sortiment, konkurrenskraftiga priser och veta vad du gör för att lyckas. Annars betalar du för en massa klick från människor som blir grymt besvikna när de ser din webshop och bums klickar bort den igen. Det blir mycket dyr marknadsföring och väldigt lite sälj.

Men det finns ju mer avgränsade sortiment man kan bredda med än just fisketillbehör. Ficklampor är en del, kanske en bra serie spritkök eller gaskök, kanske ryggsäckar, regnkläder, solglasögon etc. Jag tror du fattar vikten av att begränsa sig så att man rimligen kan bli duktig på det man gör.

Alternativet är ju att göra som Ö&B, Jula, Rusta m.fl. De säljer lite av varje men den röda tråden är inte produkterna utan lågpris.
Inlägg: 216
Tack mottaget: 6
#24607
Kan man sälja alla typer av knivar i en butik?
Inlägg: 1165
#24608
Jag vet inte om man kan det, jag kan inte den marknaden så bra. Ett problem är ju att begreppet "kniv" är så stort. Tänk kirurgknivar, knivar till gräsklipparen, matbestick, mattknivar och köksknivar. Jag tror man gör klokast i att försöka begränsa sig en hel del där och hitta en nisch man är duktig på och sedan pröva sig fram när man ser att det fungerar.

Om inte annat så för att det är väldigt dyrt att bygga stora varulager med produkter som man inte vet om de fungerar att sälja.
Inlägg: 216
Tack mottaget: 6
#24609
Då skulle man ju kunna inrikta sig mot dyrare knivar och inte ha så många produkter.
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#24610
Jag skulle inte ha några större problem att köpa en riktigt bra kniv för 3000:- Gärna med möjlighet att påverka utseende och design själv. Känns som att det blir mer och mer populärt - individuella och egendesignade saker.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#24611
Har du något bra ställe att köpa knivar från? När jag ordnat ett ordentligt kök i framtiden skulle ett set från MAC passa bra, typ det här: http://www.vikingsun.se/system/search/product.asp?id=346 eller eventuellt från Kai Shun, typ http://www.vikingsun.se/system/search/product.asp?id=346 men behöver testa den först 🙂
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#24612
Lite mer förslag: http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=59999
Finns en hel del duktigt knivfolk på utsidan 🙂
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.