Affärsidé, total beskrivning. Tyck till =)

Skapad - Senast uppdaterad
Affärsidé, total beskrivning. Tyck till =)
Här är min, vad jag kallar "företagspresentation". Det här är vad jag vill göra med mitt företag. Tyck till om min idé och kom med dina synpunkter =)

Ohlzon event
Företagsbeskrivning.

Ohlzon event är ett företag inom musik och upplevelsebranschen. Våran idé är att leverera total upplevelse till våra besökare. Vi har ett mål att nå ut till en publik som gillar dansmusik, mer exakt hands up och hardstyle. Men vi kommer även att bjuda på klassiska ungdomsdiscon. En av våra idéer är att ha ett starkt samarbete med hjälporganisationer som Unicef och WWF dit överskott från våra event kommer att gå. Våra events kommer att ha olika teman, tex. Greenroom - Ett mindre disco där överskott går till att rädda regnskogen. Dance for freedom - Där överskott går till att jobba för fred i världen. Detta är bara några exempel på vad vi kommer att erbjuda våra besökare. Dock kommer inget överskott till en början att gå till något annat än företagets tillväxet.

Företaget skall ha en stark miljöprofil och jobba så hårt det bara går för att genomföra våra events så miljövänligt som det bara är möjligt. Detta genom att tex. endast använda ljusutrustning med LED teknik och aktiva ljudsystem för minsta möjliga strömförbrukning. Vid eventuella utomhusevents kommer vi att förse våran utrustning med ström från solceller. Ohlzon event kommer med denna miljöprofil att vara väldigt unikt i sitt slag, och vi skall ständigt jobba så hårt vi kan för att minska våran miljöpåverkan genom samarbete med relativa företag och organisationer. Dock aldrig Greenpeace.

Ohlzon event är namnet på företaget som kommer att ha en massa undertitlar som blir namn för de akuella eventen. Vi kommer, som tidigare nämnt, att ha olika teman på våra event. Alla event kommer självklart att ha koppling till aktivt miljöarbete och människorättsarbete. Det i form av namnet eller temat på det aktuella eventet.


Tack! Mvh. Fredrik
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#24903
[quote author=fredrikohlson link=topic=6816.msg32002#msg32002 date=1268817522]
Företaget skall ha en stark miljöprofil och jobba så hårt det bara går för att genomföra våra events så miljövänligt som det bara är möjligt. Detta genom att tex. endast använda ljusutrustning med LED teknik och aktiva ljudsystem för minsta möjliga strömförbrukning.
[/quote]

Du missar en hel del intressanta lösningar genom denna enorma begränsning. För att göra en FET klubb med LED krävs mer eller mindre rejäla LED-paneler (videoväggar), något som inte är helt gratis. Det är förvisso en del bättre ljusarmaturer på väg med LED, men det som finns idag kan inte matcha konventionella urladdningslampor.
En aktiv ljudanläggning gör inte av med mindre energi än en passiv. Enda skillnaden är slutstegens placering.

[quote author=fredrikohlson]
Vid eventuella utomhusevents kommer vi att förse våran utrustning med ström från solceller.
[/quote]

Kul idé, men tveksam till att du hittar så rejäla paneler som går att hyra eller köpa för överkomliga pengar, 3x32A+ är ganska jobbigt att plocka från mobila solceller.


Du är välkommen att kontakta mig via PM om du behöver hjälp med något i teknikväg.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 32
#24904
Jag håller med Jonathan, har du kollat igenom din utrustning samt hur det kan
gå ihop? Kör en "testfest" för att se vad det kan bli för kostnader du har.

Men en förundersökning för kundgrupp och likviditetsbudget är givet, som du
redan har gjort antar jag?

Lycka till

MvH
//Santos
Har ni 2-3 min extra? Vänligen gör denna undersökning!
http://cid-e0606c89235d93a1.skydrive.live.com/browse.aspx/.Public
Tack för er medverkan! Skicka svar till Sorush.a@hotmail.com
Inlägg: 223
#24905
Hej fredrikohlson,

Oroa dig inte för tekniken – det löser sig alltid.

Härlig affärsidé må jag säga. Hur tänkte du gå vidare?
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#24906
[quote author=foe link=topic=6816.msg32027#msg32027 date=1268859983]
Oroa dig inte för tekniken – det löser sig alltid.
[/quote]

Absolut, men det kan skapa problem om man redan från början låst in sig i ett hörn.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.