Sälja mina kläder

Skapad - Senast uppdaterad
Hejsan, jag blev medlem här idag och jag har tittat lite i de olika ämnena och trådarna. Dock så är de flesta gamla och jag har hört av mig till ett par som skrivit svar i andra trådar, men de verkar inte finnas längre (inga aktiva mailadreser dvs).
Iallafall, det är såhär. Efter att ha blivit sjukt besviken på gymnasiet, mentorer i skolan och tråkiga shoppingrundor på stan har jag bestämt mig att starta mitt eget företag där jag säljer mina kläder, mina designer.

Jag har ritat kläder sen.. ja, länge tillbaka men det är inte förrän ett par år sedan jag bestämde mig att när jag är klar med skolan så ska jag starta eget.
Men nu behöver jag lite hjälp, jag vill komma i kontakt med fabriker som syr upp kläder, oavsett mängd som jag kan samarbeta med.
Jag tänkte börja med att ordna ett samarbete med en fabrik som syr upp, sen sälja kläder på internet tex tradera och liknande så jag får ut mina kläder och mitt varumärke i vida världen.

Någon som har tips om hur man kommer i kontakt med dem? Spelar ingen roll om det är i EU eller ej, men jag vill inte - eftersom att jag precis ska starta - att det är hutlösa priser.

Finns det någonting annat man bör veta om man ska starta eget klädmärke eller liknande? Alla svar uppskattas!
MVH
/ Mici
Inlägg: 44
#25720
Hehe förlåt för detta inlägg - men jag reagerade på en sak som du skrev.

"men jag vill inte - eftersom att jag precis ska starta - att det är hutlösa priser."

Så du hade tänk att ha hutlösa priser för kläderna sen? alltså snackar vi Gucci-priser nu?

12 000:- för ett linne liksom.  :OMG

Ska göra lite research åt dig, återkommer senare!
musician / composer
Inlägg: 11
#25721
Nej nej, absolut inte!
Jag vill sälja kläder med bra kvalité men inte för dyrt, lite som h&m's priser men bättre kvalité.
Jag är så sjukt trött (och har alltid varit det) på att gå på stan och ska handla kläder men verkligen inte hitta någonting som är för mig, utan allting är trender, mode etc. Jag vill göra kläder för tjejer (först och sen utveckla det till unisex kollektioner) som vill köpa kläder som de tycker är snygga och bekväma, inte för att följa ett mode! 🙂
/ Mici
Inlägg: 44
#25722
Hej Mici och ursäkta dröjsmålet.

Detta företag som jag nu tänker tipsa dig om har jag fått rekommenderat av personer som verkligen vet vad de snackar om, alltså försäljning.

http://bigcartel.com/ är detta du ska använda dig av, till en början iallafall. Surfa in på den hemsidan och läs och granska.

Är det något annat du funderar över så tveka inte att fråga!

/magnus
musician / composer
Inlägg: 11
#25723
Tack så mycket, ska kolla in sidan 🙂
tack, det gör jag gärna 🙂
/ Mici
Inlägg: 8
#25724
Jag tycker även att du skall sälja till återförsäljare (butiker). Då kan du få lite volym om det går bra (de gör säljarbetet efter att du sålt in det till dem) och dessutom expandera i den takt du hinner skaffa nya återförsäljare.
Att sy kläderna i Asien eller ute i Europa tror jag inte så mycket på initialt då de kräver stora volymer och frakten tar lång tid. Om ett plagg inte skulle sälja står du dessutom med stort osäljbart lager och förlorar mycket pengar. Skaffa en svensk kontakt som kan sy efter dina beställningsbehov (du kanske dessutom får bra kredit och kan sälja plaggen innan du ska betala dem?), ett litet lager måste du nog ha men det binder mycket kapital med stora lager och de pengarna behöver du nog till marknadsföring mm. En liten samarbetspartner är dessutom oftast mer flexibel och villig att ställa upp på dina önskemål. Sen är det nog bra att marknadsföra dina underkläder som svensk designade och tillverkade.

Lycka till!
#25725
[quote author=Dekor link=topic=7130.msg33259#msg33259 date=1274811363]
http://bigcartel.com/ är detta du ska använda dig av, till en början iallafall. Surfa in på den hemsidan och läs och granska.
[/quote]

Hej!

Jag är i ungefär samma situation. Jag är entreprenör och ska med en affärspartner starta ett företag som ska sälja t-shirts och där stor vikt ska läggas på själva designen och konsten.

Jag har spanat in Big Cartel och tycker de verkar passa våran verksamhet utmärkt. Det ända jag tvekar lite på är betalningen via PayPal.

Fungerar PayPals betalningssystem bra för en svensk marknad? Känner sig kunden bekväm med PayPal?

MVH
TillväxtNörden

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.