intressant

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 2
bra svar... 
Inlägg: 1165
#25826
Ja, en delägare framtvinga en tvångsförsäljning av en fastighet.

Vad gäller det övriga upplägget så rekommenderar jag att du och din far tar fram alla handlingar, bokar tid med en advokat och låter denne ge er svar på alla frågor ni har så att ni är väl förberedda när ni skall ge din farbror och faster ett bud de inte kan säga nej till 🙂 Hur ägs marken idag, vad finns det för ingångsvärden, vad avkastar egendomen i form av pengar idag, hur ser de arrenden eller hyreskontrakt ut som ligger till grund för intäkterna etc är frågor som är viktiga att sätta in i en kalkyl.

Sådana här affärer kan utlösa en massa skatter att betala in i form av reavinstskatter, stämpelskatter, pantbrevskostnader etc. Avtalet mellan dig och din far behöver man också kika på. Om han är gift, eller om du har syskon så får man titta på den biten, och du kanske tänkt dig familj och barn, om du inte redan har det.

Jag tycker att ett aktiebolag är att föredra när man pratar om så mycket pengar. Dels kan troligen då bolaget i sig belåna fastigheten direkt, och ert eget kapital ni går in med kan därför begränsas.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.