Startsida

Rådgivning inom produktion och design av produkter/lösningar?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 5
Hejsan!
Jag är väldigt ny här, heter Roberto och är 23 år.

Har en idé jag tänkte höra lite med er om vad ni tycker, det är inte en färdig affärsidé än utan snarare en idé som kanske går att spinna vidare på 🙂

Innan jag går in på vad idén är så kanske jag ska berätta en kort bakgrund till varför jag har den här idén. Jag har studerat till industri designer i 3 års tid, i Milano, och har innan dess arbetat mycket under privata små företag samt som säljare bland 2 stora kedjor. Själv blev jag en av de bästsäljande på den tiden, dock var jag också yngst och sämst betald. Anledningen tror jag är att jag alltid haft som mål att tjäna pengar, varesig det är för mig eller för min arbetsgivare, och det har jag lärt mig av min pappa som varit egen företagare i över 30 år.

Jag bestämde mig att studera industri design då jag var intresserad av form utav produkter, lösa problem men också för att jag är intresserad av produktion rent generellt och hur man kan göra för att spara pengar genom smart design.

Så nu till min idé:

Det jag har märkt lite, bland annat genom att läsa runt på olika forum (delvis detta forum), via mässor runt om i Europa, via små butiker och stora kedjor som erbjuder produkter och via just produkter i sig är att det finns rätt liten insikt på Hur produkterna produceras och designas. De flesta som har en lösning på ett problem, producerar olika former av produkter osv har väldigt ofta en svag kunskap om Hur deras produkter produceras, Varför de produceras på det sättet de görs, Hur de skulle kunnat spara pengar i längden beroende på designen av produkten samt val av material och så vidare.

Det jag skulle vilja göra är att erbjuda rådgivning på små, medel och kanske stora företag i produktions teknik, val av material, lösningar på problem kring en produkt, dess paketering eller patent/mönsterskydd. Om man vet hur en produktions teknik fungerar, hur ett material fungerar och varför det fungerar som det gör kan man faktiskt spara in en hel del pengar i det långa loppet. Ett rent exempel är Val av plast, och tjockleken på plasten när den ska gjutas i en form. Att gå från 4mm till 1,8mm kan göra enorm skillnad också i kostnad per enhet producerad.


Så, tror ni att det kan finnas något intresse för ett liknande upplägg (självklart mer detaljerat, specifierat och planerat) eller är det här något som man bör slänga i soptunnan? 🙂

MVH
Robbi

EDIT: Vill tillägga en sak bara som kanske inte framgick så bra. Design är viktigt, och väldigt personlig vad gäller smak av design. Och utan design, så går det inte riktigt att sälja produkter i dag, tack vare stor konkurrens och många åsikter bland kunder - Men något som är lika viktigt är hur företag sparar/skapar pengar tack vare sina produkter, och det är det jag vill hjälpa till att rådgöra om. 🙂
Inlägg: 14
#26181
Verkar ju vara en trevlig sak. Brist på svar beror nog på att din idé går ut på att det inte finns så mycket kunskap om det du gör. Brist på svar borde säga dig att du hittat en lucka i marknaden och att din affärsidé håller så här långt.

Inlägg: 44
#26182
Om du kan visa ett företag på ett enkelt sätt hur de kan spara pengar så sitter du på en guldgruva, oavsett vad det gäller. Jag tror definitivt på din idé och du ska absolut inte slänga det i soptunnan. Det viktigaste för din del är att hitta rätt upplägg och några kunder som referenser.

Lycka till!
Mobilanpassad Hemsida - www.marcusk.se
Inlägg: 5
#26183
Hej och tack för svaren!
Intressant med era åsikter och synpunkter kring det hela.
Har någon utav er något/några tips på hur man kan lära sig att göra rätt upplägg för sin idé? Förstår att det måste utvecklas mer, eftersom det bara är en idé såhär långt men undrar mest om det finns vissa riktlinjer man kan ta hjälp och följa!

Idén bygger ju, som nämnts ovan, på att hjälpa företag tänka mer logistiskt kring deras produkter eller tjänster på så sätt att man sparar in pengar i det långa loppet - detta är fullt möjligt med design av alla slag. Ska försöka spinna vidare lite på det, får återkomma med mer information men som sagt om ni har några tips på hur man kan utveckla idén till en riktig affärsidé så är det av intresse!

MVH
Robbi

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.