Startsida

Tips, komma igång med sin affärsidé ?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 6
Jag är en väldigt driven person och har många idéer som jag vill genomföra. Men det finns en speciell idé som jag verkligen vill satsa på. Jag vill inte säga för mycket, men det är ganska stort och det är väldigt efterfrågat i Sverige.

Jag är endast 16 (snart 17) år vilket gör att det känns lite svårt att komma igång, då jag inte har så mycket kontakter osv..

Jag vet att det är möjligt att genomföra detta i ung ålder men det känns lite som ett hinder (vilket iofs är roligt) men ja.. det kan bli lite trögt i starten.

Har ni tips? (Jag har börjat att skrivit och ritat upp en affärsplan..)
Inlägg: 338
Tack mottaget: 19
#28505
Jag tycker att du visa din affärsidé för någon som kan komma med feedback. Almi finns men de verkar vara lite lama och sega så kanske inte den bästa vägen men du kan testa i alla fall. Visa den gärna för flera personer. Det är mitt tips!
Inlägg: 6
#28506
[quote author=Jan-E O link=topic=8336.msg37480#msg37480 date=1294411403]
Jag tycker att du visa din affärsidé för någon som kan komma med feedback. Almi finns men de verkar vara lite lama och sega så kanske inte den bästa vägen men du kan testa i alla fall. Visa den gärna för flera personer. Det är mitt tips!
[/quote]

Oken tack för tipset! Men vad för personer menar du?
Inlägg: 338
Tack mottaget: 19
#28507
Kanske några av de personer du litar på och ser upp till och gärna någon som driver företag framgångsrikt idag och med fördel inom ungefär samma bransch du tänkt verka inom. Ju fler du pratar med om din affärside desto mer feedback kommer du att få. Tänk på att de flesta tycker om att få tycka till och vara expert så du kan även fråga personer du aldrig pratat med tidigare. Känner du ingen vettig person att fråga så känner du garanterat någon som känner någon..  ;)
Inlägg: 6
#28508
Passa dig bara!

Var noga med vem du pratar med. Det är inte alla som är godhjärtade och bara vill ge feedback. Är din idé verkligen så bra och eftertraktad så finns alltid risken att någon med mer erfarenhet norpar idén och genomför det själv. En del har även stora svårigheter att hålla saker för sig själv och snackar vidare vilket gör att även om du känner att du litar på den person du pratar med så kan ordet spridas vidare till någon som du INTE vill ska höra om den. Tro mig, jag har testat  Grrrrr

Lycka till!🙂
Inlägg: 109
#28509
Satsa på nåt som är genomförbart med de resurser du verkligen vet att du kan fixa. Gäller främst kapital, men det kan också gälla andra trånga resurser såsom tid, lokalutrumme mm.

Du vill inte fastna i träsket att behöva lägga all tid på att jaga kapital. Särskilt när man börjat investera och sedan inte kan fortsätta utan mer tillskott, så är man farligt ute.

Så om din affärsidé är alltför resurskrävande så kanske du kan skala ned den eller välja en annan strategi eller satsa på nåt helt annat.

När du väl har rätt grej så är det bara att köra.
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#28510
Gå en ekonomikurs under 1 år, och tänk i vidare banor den dag du ska starta. SKV är en myndighet som kanske slår ner på dig efter ett par år (En förbättring har skett sedan alliansen tog över) och då kan det vara bra att ha skrivit en lång lista på företagsgrenar där man kan stoppa vinsten.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 5
#28511
Hej!

Ett tips kan vara en affärsidétävling som är igång nu som heter My Mission.
Nu vet jag ju inte vad din affärsidé är.. Men om den är inom upplevelseindustin (alltså konst, mode, musik, design, turism, upplevelser, foto osv) så kan du tävla där.

Du behöver bara en affärsidé och du kan vinna pengar, kontor, affärscoachning osv. som hjälper dig att komma igång med ditt företag.

Juryn som är ifrån hela Sveriges näringsliv har tystnadsplikt men ger dig en personlig feedback varken du vinner eller ej!

www.mymission.se

Lycka till!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.