Registrera företag för en hobbyverksamhet?

Skapad - Senast uppdaterad
Jag har en fundering. Jag har tänkt gå en utbildning i nagelskulptering mest för att kunna fixa mina egna naglar. Men eftersom jag har en stor umgängeskrets så hade jag eventuellt tänkt göra naglar på vänner och bekanta som hobbyverksamhet. Nu undrar jag hur jag går till väga om jag skall starta eget? Detta är inget jag har tänkt leva på utan vill endast göra detta på hobbynivå då jag redan jobbar heltid inom en helt annan bransch. Så jag kommer alltså inte att ha någon lokal eller annonsera eller något dylikt. Men om jag nu ska ta betalt av folk så måste jag ju registrera någon form av företag för att inte detta skall räknas som svartarbete. Hur går jag till väga? Hur mycket kostar det? Tacksam för svar!
Inlägg: 29
#2941
Hej LindsyDet Du behöver göra i sånt fall är att ansöka om F-skattsedel, eller FA-skatt som det blir i ditt fall då Du även har en anställning.

Det gör Du hos skatteverket och kostar ingenting.Sedan beror det lite på vilken utsträckningen det hela handlar om. Det finns både hobbyverksamhet och näringsverksamhet. Hobbyverksamhet behöver Du inte starta ett företag för utan den inkomsten kan Du ta upp i Din vanliga deklaration. Men jag är osäker vilka summor det handlar om och hur det funkar, så det skulle Du ha fått svar från någon som kan mer än mig.Men om Du vill driva en firma så skulle jag rekomendera att Du köper en bok alternativt läser runt lite på internet.

Jag har själv böcker från Björn Lundén Info. (www.blinfo.se) som t.ex "Starta & Driva företag" samt "Enskild firma". Jag tycker dom är riktigt bra.

Inte så där jättemycket hjälp kanske, men alltid någe =)// Jens
Inlägg: 355
Tack mottaget: 1
#2942
så slipper du allt detta med rsv, myndigheter o.s.v.

Hyr själv Bolagskraft vilka tar 6 % av din omsättning. För detta ordnar de med avdrag, sociala avgifter, skatter och allt annat som tar tid.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.