Startsida

Konfektyr försäljning

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 3
Hej!

Jag funderar på att startar företag som säljer hög kvalite konfektyr (toffee, fudge, godis) via en flyttbär montör på helgerna i de stora köpcentrum i mitt område.  Jag ska sälja mycket konfektyr från engelsk tillverkare men också lokala svensk tillverkare.

Jag ska sälja varorna för 200kr per kilo (hög kvalite som inte går att köpa i vanliga butiker).  Jag skulle behova sälja 30+kg om dagen för att det ska löna sig.  Det är ca 20 kunder i timme om de köper 2hg var, eller 4kg i timme.  Jag har pratat med leverantörer, köpcentersledningen men inte livsmedelsmyndigheterna....något annat att tänka på?

Jag vill ha lite feedback om vad ni tycker om iden och om ni kommer på något som jag inte har tänkt på.  Jag vill göra det här på sidan av min vanliga anställning till att börja med men egentligen använder jag det här som ett test för en ny godis butik koncept...dvs testa om efterfrågan finns för de har typ av varor och om folk är beredd att betala detta priset.

Tackar och jag ber om ursäkt för min dåliga svenska ;-)
Inlägg: 162
#29123
Hejsan, ja det beror ju på vad du betalar i hyra. 200 kronor kilot för högkvalitativ fudge verkar otoroligt billigt.

Att sälja för 6000:-/dagen på ett varuhus kan nog bli svårt.
Och om du måste sälja för så mycket, så har du antingen för hög hyra eller för dålig förtjänst på varorna.

Fudge och toffe borde snarare ligga på över 300:-/kilot
Och då ska du inte betala mer en ca 100:- i inköp.

Här är lite ide om sortiment och priser. Och det är vad dom tar på martknader.
http://www.duerdens.se/
Inlägg: 3
#29124
Hyran ligger på 1500/2000 kr om dagen beroende på årstid och vart i landet man är.  Inköpspris har jag räknat till lite drygt 100kr kilo.  Sälj priset är på den låga sidan till att börja med bara för att få några kunder och få lite feedback och utveckla det jag gör....varorna är värt 300kr/kilo men är rädd att detta pris ska skrämma bort de flesta.

Tack för länken.  Fler synpunkter?
Inlägg: 162
#29125
Ja hyran är ju alldeles för hög Vem betalar mellan 45-60 000 kr/månden för några kvadratmeter. det är nog ohållbart. jag brukar betala mellan 3-500 kr/dagen för 6-9 meters plats.

varför skulle du ha ett lågt säljpris. Folk begriper ändå inte vad det kostar.
Du säljer ju exklusiva produkter hektovis, var kund handlar kanske för ett till två hekto. Det blir om du tar 300:-/kilot mellan 30-60 kr per kund.
Du borde till och med ta lite mer betalt.

Börjar du med ett lågt pris så är det svårt att höja sen.
Ger du 100:- + moms= 125:- och du tar 200:-ut minus moms så har du 60:- över per kilo, det kan omöjligt gå ihop sig.

Skulle du sälja 30 kg om dagen som du gissar på, som jag inte är så säker på  så har du 1800 kronor i varuvinst.
Sen ska du betala hyra, bensin, betala för disken du måste bygga, lagerkostnad som hälsovårdsnänmden fodrar att man har. Sen vill man kanske ha någon lön också.


Så som jag ser det så är du ute på på ett minusföretag.
Men ge inte upp men du måste räkna rätt.
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#29126
Det blir många timmar att stå och blir du sjuk så har du kostnader men inga intäkter som då måste arbetas in, och det lär inte bli det lättaster . Man kommer lätt in i en spiral som inte bådar gott.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 162
#29127
Jag hoppas att jag inte skrämde bort en blivande företagare.
Hoppas på någon form av respons.

Kanske bättre att du letar dig ut på marknader, där köpviljan är större tror jag.

Jag har precis börjat rekonstrurera min marknadsida i WordPress på en ny server.
Har faktiskt inte jobbat i WP förr.

Mern där är lite tips om karknadskalendrar mm.
http://www.bizzniz.nu  :bravo


.
Inlägg: 162
#29128
[quote author=lars arenander link=topic=8606.msg38728#msg38728 date=1299276540]
Det blir många timmar att stå och blir du sjuk så har du kostnader men inga intäkter som då måste arbetas in, och det lär inte bli det lättaster . Man kommer lätt in i en spiral som inte bådar gott.
[/quote]

Nja det blir ju inte mycket kostnader vid sjukdom. Då man oftast på varuhus bara betalar när man står där. Och jag förmodar att han skulle ha detta som ett extraknäck på helger och så.
Inlägg: 3
#29129
Bizzniz - Hittade bra info när det gäller marknader via länkarna på din hemsida, dock info om antal besökare på olika marknader var svårt att hitta. Ja, hyran på marknaderna verkar mer rimliga men köpcenter har 20000+ besökare om dagen.  Frågan då är vilka är mer benägen att köpa varan, kunderna på köpcenter eller de på marknader....säkert de på marknaden skulle jag gissa, men räcker antal för att få t.ex 200 kunder om dagen?  Ska leta vidare se om jag hittar mer info men definitivt något att funderar över.

Lars - Det blir många timmar att stå där, det stämmer bra.  Om jag blir sjuk är det bara att avanmäla mig och betala en admin avgift annars är det inga andra utgifter när jag inte är på plats.
Inlägg: 162
#29130
Ja efter mina erfarenheter så säljer jag bättre på marknader än om jag står på matvaruhus och även andra köpcentrum. Dom är mer vana och inriktade på att handla av en "marknadsdisk" på marknader och festivaler.

Nä det finns inget tillförlitligt antal besöksantal på dom olika marknaderna. Och om det fanns så så måste det ställas i relation till antalet knallar och var man hamnar på marknaden. Det finns ju bra och dåliga platser.

Men sånt får man ju lära efterhand. Men även på en dålig marknad så täcker du ju dina utgifter och torde få nån vinst över.

Och marknadshyrorna är ju betydligt billigare  60- 200:- metern.
Men vad du än gör så gå inte ut och sälj till dom priserna du nämde.

Utan det gäller att ta  betalt så det går ihop sig.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.