Starta eget som 15 år.

Skapad - Senast uppdaterad
Hej Företagande.se!

Jag är 15 år och har en affärside som inte kräver större avtal och med väldigt lite startkapital. Problemet är då att jag bara är 15 år. Finns det något sätt att starta företag innan man är 16? Om det inte funkar kan ens föräldrar starta ett som man själv driver helt och hållet och sen att föräldern överlåter företag till mig när jag fyller 16? Eller finns det något annat sätt.

Mvh Felix
Inlägg: 5
#29582
Hej Felix!
Läs på http://www.ungforetagsamhet.se/

Även Skatteverket har mycket information som kan låta krångligt.
http://www.skatteverket.se/foretagorganisationer/startadrivaavslutaforetag/ungaforetagare/ungforetagsamhet.4.5c13cb6b1198121ee8580002425.html

Eller kontakta näringslivsutvecklaren i din kommun.

Modigt av dig. Stort lycka till!
Inlägg: 4
#29583
Tack för hjälpen men jag kommer inte att hålla på med det med skolan utan tänker göra ett riktigt själv. Blir nog så att jag ordnar det själv på min mammas egna firma och sedan överlåter den delen till mig när jag är 16. Kan jag välja att inte ta ut lön då och lägga allt kvar i firman som jag sedan överlåter till mig? Eller hur betalas skatt? Är det på all vinst? Så om vinsten från den delen av firman som jag sköter betalas ut till mig i lön så skattar jag på den delen? Och finns det något i arbetsgivaravgiften som kan tas bort, om jag inte vill ha semesterskydd eller sjukpenning? Och varför är egenavgiften för ungdomar större än arbetsgivaravgiften för ungdomar?
Inlägg: 51
#29584
Skaffa en rådgivare som hjälper dig
Pluss du kan "hyra en arbetsgivare" ifall det är tjänster du skall ge.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.