Feedback på affärsidé för barn

Skapad - Senast uppdaterad
Som ett stort fan av "Biggest loser" och andra liknande program har jag börjat fundera lite kring barnfetma. Idag, verkar det inte finns några företag som jobbar för barnen. Det jag hittat är mulligabarn.se där man stöder föräldrar med överviktiga barn.

Vad hände med att stötta barnen som är överviktiga?
Det jag har tänkt mig är ett företag som jobbar med "träning" och upplysning kring barnfetma. Vuxna kan få remitterad gymnastik, men kan inte barn få det också? Jag tänker att ställen där man kan verka är i egna lokaler och skolor.

Jag tänker mig ett företag där barnen får möjlighet att röra på sig, lite föreläsningar om hur man äter nyttigare och innebörden för dem att röra på sig i unga år. Men, även på samma gång kunna föreläsa för vuxna.

Målgruppen skulle vara unga från 7-20 år.
Inlägg: 5
#29808
Hej !

Kanske en ny typ av aktivitets organisation ? finns ju läger men dem vara ju bara nån vecka om året.

men ex som sport organisationer. Fast att man här lär sig att röra sig på ett sätt som kan vara både skoj och nyttigt och lära sig mer om kost också?

är jag inne på rätt spår ?
#29809
Ja, lite som en aktivetsorganisation.

Fast jag vill inte att det ska vara en idrottsförening som är tävlingsinriktad. Utan mer som du säger ett ställe där man rör på sig och lär sig hur man lever sunt. Där individen och dess egen utveckling är i fokus.
Inlägg: 5
#29811
Gillar dit tänkande, svåra är hur det ska läggas upp och i vilka kanaler det ska verka i m.m

Om du vill bolla mera om dina idéer och tankar så får du gärna maila mig på scratis@gmail.com
Inlägg: 355
Tack mottaget: 1
#29813
Sebbe86 skrev:
Ja, lite som en aktivetsorganisation.

Fast jag vill inte att det ska vara en idrottsförening som är tävlingsinriktad. Utan mer som du säger ett ställe där man rör på sig och lär sig hur man lever sunt. Där individen och dess egen utveckling är i fokus.

Nej, menar du tänker rätt här. De flesta idrottsorganisationer försöker få med sig barn och ungdomar för det ger ju bidrag. Det finns ju även många idrottsorganisationer, gym och träningshallar där barn och unga kan träna billigt. Det du bör göra är att hitta på andra aktiviteter som fotografering, vandring, paintball, hiking, bygga båt, bygga hydda, meka och liknande saker vilket trissar barns nyfikenhet. I kombination med detta kan du ju även ha kontakt med olika idrottsföreningar som kan lära ut lite om sin sport, kost och så vidare.
Du bör söka bidrag för den här typen av verksamhet för feta barn kommer oftast från familjer med låg inkomst. Det är bara att kika hos SCB.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.