Café med inriktning..

Skapad - Senast uppdaterad
Hej!

Har suttit och lurkat lite på forumet och bestämde mig att regga & få lite tips/feedback på min idé som jag haft groende i mitt huvud sedan många år.

Jag har velat öppna ett café under otroligt många år nu, men man har ju sett nya café öppna och stänga inom några månader, det är rätt hård konkurrans eftersom det finns så otroligt många. Affärslokalen jag hade låg i en liten småstad också så det blev inget av det.
Nu har jag däremot flyttat till en turistort i Spanien och jobbar för tillfället i en bar/restaurang men för varje dag som går önskar jag att jag hade mitt eget ställe. Jag är otroligt musikintresserad och känner mycket artister/dj's och det är en utav mina idéer, att ha olika live dj's eller band/artister spelandes var kväll. Inget högt, utan på en nivå som är behaglig så man kan prata utan att höja rösten.
En annan sak jag är intresserad av är mode, så det vill jag få med på ett hörn. Ha showcase av lokala kläddesigners, ibland kanske någon liten runway show då och då.
Kostnärer ska få hänga upp sina tavlor och få möjligheten att få de sålda.
Stället ska vara inrätt väldigt stylish, mysigt och attrahera en - inte allt för - ung krets. Många ställen här är inrett rätt sjaskigt, med tråkiga gröna plaststolar där det står "San Miguel" på osv. Tänkte servera roliga alkoholfria cocktails, kaffe, pajer och kanske lite sötsaker.
Tänkte ha lite temakvällar också. Kanske dikt/novell läsning, hårklippning/styling (bästa vännen är top stylist med Toni & Guy utbildning), kanske spanska kurs en gång i veckan och så vidare. Något för alla, helt enkelt.

Tror ni det kan vara en bra idé? Jag bor som sagt på en turisttät ort, under sommaren är det otroligt många yngre människor här (18-25) och under vintern är det fortfarande en del turister, dock mer äldre, men lokalbefolkningen älskar mode och kaffe, så det lär inte bli något problem.

Vad dock är ett problem är att jag inte har någon som helst erfarenhet av detta. Så jag behöver en partner, såklart, som tar hand om det ekonomiska osv.

Tankar?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.