Svenskt företagsnamn vs Engelskt företagsnamn

Skapad - Senast uppdaterad
Skulle höra vad andra anser om följande...

Ifall man vill starta ett företag med produkter/tjänster som vänder sig mot hela världen så vill man troligtvis ha ett engelskt företagsnamn, toppdomänen .com eller nåt annat som känns internationellt.

Om man istället vill starta ett företag med produkter/tjänster som vänder sig mot den svenska marknaden så tänker jag mig att man borde köra den svenska stilen fullt ut. Dvs svenskt företagsnamn, svensk toppdomän(foretagsnamn.se) etc.

Är det rätt tänkt?

Det finns ju ändå företag med engelska företagsnamn, med .se domäner och som enbart vänder sig till den svenska marknaden.
Inlägg: 86
Tack mottaget: 4
#31110
Du tänker rätt, men för att vara riktigt säker bör du också försöka köpa loss andra toppdomäner än .se, t. e.x. .com, .net eller .nu eftersom dina kunder antagligen inte har en aning om vilken toppdomän just din hemsida har. När de Googlar hittar de antingen eller, så det allra bästa är att äga alla relevanta domänerna och sedan peka dessa till den aktiva hemsidan.
#31119
Tycker att det beror lite vilken på vilken bransch eller nisch du riktar in dig på. I vissa branscher, typ resor, är det många som har internationella namn ("travel" i namnet). Säljer du kläder till medelsvenssons kanske det inte spelar nån större roll, men om du är nischad mot ex. vis "street wear", kan det kännas bättre med ett engelskt namn där "wear" ingår. Tänk först i det större perspektivet, vilket namn passar just det du säljer, hur vill du bli uppfattad? Namnet är otroligt viktigt för ditt varumärke.

Även om du har ett engelskt namn kan du använda ett namn på din domän där viktiga sökord ingår. (din domän kan vara "asienresor" fast du heter "Asien Travel", det är inget problem. Du kan dessutom, som ovan, omdirigera en annan domän med ditt eget namn, eller tvärtom. Det är nästan viktigare att de har en .se adress som huvuddomän och att servern är lokaliserad i Sverige, om du vill synas så bra som möjligt i sökmotorerna.

Men jag skulle ge dig råd att från första början, t.o.m. innan du bestämt dig för ett namn, ta kontakt med en bra sökmotorkonsult som samtidigt är bra på marknadsföring och internetmarknadsföring i stort. Då kan du se till att allt blir rätt från början! 🙂
SEO SPHINX - Sökmotoroptimering, Adwords, webbshoppar och många smarta lösningar inom marknadsföring!
Inlägg: 7
#32435
Skrev precis ett notat om hur man väljer ett supersäljande företagsnamn: här är den:
http://www.foretagande.se/affarsideer/44052-sa-valjer-du-ett-saljande-foretagsnamn/
http://mobilizer.se - Sälj mer via mobil och facebook

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.