reflektion om en förhoppningsvis briljant ide

Skapad - Senast uppdaterad
Hej :-D
Jag har gått och funderat på en sak ett tag och känner att lite diskussion och reflektion i min idé skulle vara spännande.
Jag har fundering på att starta en natt förskola där hjärtat i det hela är trygghet ,hemmiljö och gott samarbete mellan förskolan och hemmet ligger som grund.

Detta skall vara ett komplement till hemmet. Vi skall ha hemma miljö och föräldrarna skall känna sig som en del av det hela.
Detta är en otroligt kort beskrivning av en lång verksamhet plan men vad tycker ni om idén?
Inlägg: 358
Tack mottaget: 28
#33466
Att det finns NATTIS, och sannolikt för lite
av den tjänsten- är ju väl känt och viktigt
för att folk med nattarbete skall kunna jobba
även när man har barn. Men alltså menar du på fullt allvar
att småkidsen skall vara vakna och uppe och tjoa på en förskola nätterna igenom när deras föräldrar är på jobbet?
Redaktuellt
Inlägg: 2
#33467
Nej absolut inte det skall vara som hemma. Hemlagad middag någon lugn aktivitet, sagostund och sedan sova i en riktig säng, hemlagad frukost. Helt enkelt hemma miljö. Även bjuda in föräldrarna på högtider ,middag någon gång om dom har tid, lyssna ta till våra på deras vanor hemma, så föräldrarna med känner sig delaktiga.
Inlägg: 358
Tack mottaget: 28
#33468
Ja då förstår jag. Att det skall finnas "nattmammor" likaväl som "dagmammor" är ju självklart. Och det finns ju också. En del kommuner är dock trögare än andra med att hålla den tjänsten.

Så där har du sannolikt ett av dina första s.k. affärshinder att ta dig förbi. Att organisera din verksamhet så att alla som skall ha ett ord med i laget blir nöjda. Skall du ha en bit av barnsomsorgspengen i kommunens budget så har du en del byråkrater att umgås med.

Kämpa på. Din verksmhet kommer att behövas alltmer i framtiden tror jag.
Lycka till!
Redaktuellt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.