Webbutik??

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 125
Tack mottaget: 1
Hejsan, är väldigt ny här, så hoppas det här blir rätt... 🙂Det är så att jag är i funderingar att starta eget om ca 2-3 år (när jag gått ut skolan och fått jobb så jag har fast inkomst ändå).Har starka funderingar på att starta en webbutik där jag bl.a. kommer sälja böcker. Hur stor chans tror ni jag har att klara mig?Har fått höra att det är en tuff bransch, vilket gjort mig lite osäker, men vill så gärna försöka.

Tror ni att det går att få att gå runt?Alla tips och tankar mottages tacksamt. 🙂
Inlägg: 355
Tack mottaget: 1
#3855
gör en marknadsundersökning för dina böcker, när du hittar vad som efterfrågas kollar du målgrupper, därefter leta företag som vill sälja böcker och ge dig betalt, starta en e-butik(har du lite intresse sätter du ihop en själv med alla open source lösningar som finns idag), hyr en arbetsgivare, exempelvis Bolagskraft och låt dem sköta din bokföring, moms, arbetsgivaravgifter o.s.v.

Fördelarna med detta är att du fortfarande har någon inkomst när du går i skolan och behöver inte stressa för att sälja utan får en behaglig tillvaro och har tid att ta reda på lite mer. Samtidigt ger detta dig en bra erfarenhet när du sedan går ur skolan och kan tänka dig att starta eget.
Inlägg: 125
Tack mottaget: 1
#3856
tack för svaret... 🙂Har tänkt göra en marknadsundersökning, men vet inte hur man går tillväga... :oops:Så hur gör man en marknadsundersökning?Det är ju inte mina egna böcker jag kommer sälja heller, så antar att man måste kontakta förlag och höra efter med priser och sådant också.Har inga planer dock på att starta redan nu när jag går i skolan (även fast jag vill) just eftersom jag inte har startkapital och sådant, utan vill mest bara ta reda på allt innan jag börjar så jag inte går ut på för djupt vatten på en gång, utan lär mig simma först... :mrgreen:
Inlägg: 355
Tack mottaget: 1
#3857
affiliates.

Du har tradedoubler, amazon, double och ett flertal till. Det vill säga du anmäler dig och anmäler dig till program som du sedan länkar från din sida. Tyvärr har jag inte lov att visa dig ett par sidor med affiliate-program här men googla och du hittar vad du söker.

Sedan när det gäller startkapital så beror det ju helt på hur mycket tid du har. Kunde vara en bra idé att sätta upp en egen e-butik, designa själv och köra en marknadsundersökning här ifrån.

Du har ju tid på dig :wink:
Inlägg: 125
Tack mottaget: 1
#3858
Nu tror jag att jag börjar hänga med lite i alla fall... :roll: Känner mig som en riktig nybörjare... :oops: (vilket jag visserligen är, men ändå :lol: )Ska ta och googla lite så jag även får se vad du menar... 🙂Men en marknadsundersökning, hur gör man rent konkret?

Ger ut formulär? Frågar folk rätt ut?

Har ju några omröstningar på ett annat ställe här på nätet, som har med det område jag tänkte starta upp i att göra...de svaren jag får fram där kanske man kan ta med också... 🙂Och du har så rätt, jag har så gott om tid på mig att jag borde inte stressa... :mrgreen:
Inlägg: 355
Tack mottaget: 1
#3859
Men en marknadsundersökning, hur gör man rent konkret?

Ger ut formulär? Frågar folk rätt ut?Det allra enklaste är att fråga folk direkt på gatan men jag tror du får kolla lite var folk bor eller kommer ifrån som letar efter det du säljer.

Man brukar dela upp målgrupper efter ålder, om de bor i villa, lägenhet, bostadsrätt o.s.v., vilken inkomst de har, eller hur de tillbringar sin fritid. Jag tycker det ser ut som om du tänker dig en målgrupp inom skolan vilket ju borde vara det enklaste i och med att du befinner dig där nu.

Undersök intresset i din närmaste omkrets, till att börja med.

Detta kan även ge dig lite nya kontakter som alltid är bra att ha.

Sedan har du ju en halv miljon andra studenter som kan vara intresserade av samma böcker.

En annan vara jag kan se för denna grupp(studenter o ungdomar) är filmer, datorspel och mobiltelefoner. Till detta hör datorer och TV.

Kanske det är detta område dina böcker skall handla om.
Inlägg: 125
Tack mottaget: 1
#3860
Ok, får börja prata runt lite mer.. :mrgreen:Än så länge har jag mest bara pratat med mina vänner om det, och de är positiva till min idé (det är inte bara försäljning av böcker jag ska ägna mig åt utan även en sak till som har med det att göra, men vill inte gå in på detaljer då jag ännu inte sett någon som gjort samma sak 🙂 )Det är nog mest den yngre målgruppen jag kommer vända mig till (personer mellan 16-25 ), så jag antar att jag även då måste ta reda på vilka slags böcker som är mest efterfrågade inom den åldersgruppen.Vilken tur att jag älskar att göra enkäter och tabeller av alla slag. :mrgreen:
Inlägg: 187
#3861
The Dreamer skrev:
Men en marknadsundersökning, hur gör man rent konkret?

Den som söker han finner:

http://www.foretagande.se/forum/affarsplan.php

:cool:
Frilansande människa
Inlägg: 125
Tack mottaget: 1
#3862
ohh...tusen tack... :mrgreen:Nu har jag lite att göra... :mrgreen:

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.