Uthyrning av musikutrustning...

Skapad - Senast uppdaterad
Tänkte hyra ut privatägd PA-utrustning, problemet är att de flesta som är intresserade av att hyra är företag som kräver ett F-skatt intyg för att kunna fakturera mot. Vilket är det enklaste alternativet för att skaffa F-skatt ?
Jag har en heltids-anställning, går det att få F-skatt på en bisyssla?
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#37067
Det enklaste är att skaffa enskild firma. Har du underskott av hobbyverksamhet (bisyssla) har du rätt att dra av för tidigare år. och har du inte gjort någon sådan anmälan till SKV så har man rätt att ändra din deklaration. Verksamhetsbeskrivning kan bestå av hur mycket som helst tills myndigheterna blir så smarta att man inte behöver uppge vad man ska syssla med. I andra länder märker man det när man gör en kontroll. SÅ TÄNK EFTER FÖRE.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Inlägg: 632
Tack mottaget: 85
#37069
Precis som Lars skriver är enskild firma enklast. Men om du bara ska hyra ut någon enstaka gång så kan det vara värt att kolla med sk faktureringsbolag (som då fakturerar i ditt ställe och har det F-skatteintyg som efterfrågas). Du slipper då tänka på administrationen.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
Inlägg: 2360
Tack mottaget: 31
#37099
Administration är mycket enkel och är värt att sköta själv. Moms behöver man numera bara redogöra för en gång per år om man så önskar och det gäller upptill 1 million. Du behöver inte ha en massa bokföringssytem och annat krångel för detta.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.