Startsida

Tror jag har en grym plan, men behöver uppbackning

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 1
Jag var i tagen att starta eget för ett år sedan men planerna dog ut. Nu sitter jag här igen, än mer sugen på att starta än någonsin och jag tror jag har en mycket bättre plan idag än för ett år sedan även mer erfarenhet då jag jobbat hos en som har enskild firma och fått total insikt i vad att ha eget företag innebär.

Jag bor i en liten by, här finns en butik med det jag vill sälja men ägaren har så smått påpekat att hen vill sälja. Jag vill gärna ta över, utöka sortimentet, tillägga en webshop och en månads prenumeration av produkterna jag ska sälja. Ingen liknande prenumeration finns idag på marknaden och jag känner mig rätt så säker på att det kommer att gå vägen.

Till frågan hör:
Om jag ska ha en fysisk butik, webbutik och månadsprenumeration, vad är den bästa företagsformen? AB eller enskild firma? Kan en börja med enskild firma för att sedan "byta upp" sig till AB?

Företaget har idag en omsättning på ca 300'000 vilket är noll och ingenting egentligen, vad är en rimlig summa att köpa verksamheten för? Jag är egentligen inte intresserad av hens lager och produkter utan vill gärna byta ut allting då det mesta är ur tiden.

Kan en byta företagsnamn om en köper verksamheten?


Hur kan en respektfullt fråga om personen i fråga är sugen på att sälja?

Det är de frågor jag kommer på nu, synpunkter och åsikter mottages gärna! 🙂
Inlägg: 9
#37772
Som jag ser det har du ingen nytta av den verksamheten du funderar på att köpa. Du skall byta ut hela sortimentet, du skall sälja via webbshop och förmodligen tvingas du köpa dennes lager för att försöka sälja varorna på blocket, loppis eller något annat ställe.
Är det lokalerna du är ute efter handlar det väl bara om att ta över ett kontrakt eller köpa kåken.
Nej, jag menar du inte skall behöva betala någonting.
Här finns ju ingen good will eller annat som är värdefullt för dig. Eller gör det?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.