Konsertaffischer

Skapad - Senast uppdaterad
Hej!Jag är en kille från Karlskrona och har tänkt länge på att starta ett företag

där man gör konsertaffischer. Men jag vet inte vart man ska börja, och ja ghar ingen annan som vill hjälpa mig.

Nägon som är ifrån Karlskrona och tycker design är roligt, så hör gärna av dig!
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#5815
Det finns tre steg för att fånga in kundsegment för design av affisher.1 Arrangörsaffischer som specifikt ska vara i arrangörens sammanhang. Dessa brukar i regel göras av arrangörerna alterantivt att de lejer någon att utforma dem. I det fall ska du leta upp arrangörer och presentera din idé för.2 Bandaffisher som banden själva profilerar sig vid mindre spelningar på olika lokala pubbar eller andra sammanhang. I detta fall bör du nå ut till samtliga band för att presentera det du gör. De vill högst troligt inte bara ha en god design utan även ett kostnadsförslag på tryckning av dessa. Så det är bra om du bygger upp ett kostnadsförslag baserat på papperskvalite och antalet färger ex svartvitt, fyrfärg och eller tillkommande dekorfärger. Tänkvärt är att banden själva oftast har låg budget för detta.3. Ge dig på de stora skivbolagen se om de kan vara intresserade utav det du gör. Troligen har dem en liknande del inhouse men om prisbilden är bra och billigare än inhouse eller att kvaliten är bättre samt om de har en stor efterfrågan finns det en stor chans att detta kan vara intressant.Man kan också försöka ligga i leden för rekommendationer. Då är det bra att knyta kontakter med olika musikstudios och se om de finner intresse i att erbjuda detta till sina kunder (Musikerna).Tyvärr tror jag dock att marknaden för affisher är ganska liten om du ska få en lönsamhet i det som formgivare. En annan femma hade det vart om du arbetat som tryckare.Men man vet aldrig. Lycka till ;-)Magnus Olsson

Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 758
#5816
Jag tror att det är jättesvårt att hitta lönsamhet i detta.

Flera artister trycker numer sina affischer i Thailand till en mycket låg

kostnad i jämförelse med Sverige. Jag tror att detta kommer att bli alltmer

vanligt och musikerförbund, artistförmedlingar alla utnyttja dessa

lågprisländer. :o

Skulle själv för några år sedan trycka upp vykort och billigaste tryckeriet i

Sverige tog 50 öre per styck för 500 stycken vykort.

I Thailand så var priset 15 öre och du kunde få lite som 100 stycken vykort.

Valet är ibland enkelt för fattiga artister :o
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Inlägg: 2
#5817
Det känns ganska svårt då alltså, visst ingenting är omöjligt men sedan har jag ingen som är sugen på samma idé som jag är!

Jag tänkte mest att man kunde ha det som ett sidan om jobb...

Det där med Thailand verkar intressant när det gäller tryckeri, vet du någon sajt där man kan beställa t.ex. klistermärken eller t-shirts med sitt egna tryck?

Tacksam för svar!
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#5818
För mindre upplagor blir utländska leverantörer inget bra alternativ. Fraktkostnaden blir nästan dyrare än tryckningen då papper är tunga paket att skicka. I alla fall om den ska hålla deadline vilket oftast är A och O inom den grafiska branschen.
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.